Majka i njena petogodišnja kći pronašle iglu ispred kafića u Virovitici, policija i Gradska uprava odmah reagirali

Prije nekoliko dana javila nam se zabrinuta majka koja je u bezbrižnoj šetnji u društvu petogodišnje kćeri i njezine prijateljice na podu ispred Caffe bara VEGEŠKA pronašla sumnjivu iglu. Kako kaže, dok su se djevojčice igrale i trčale po igralištu svega dva metra od opasnog predmeta, kroz glavu joj je prošlo stotinu raznih crnih misli, ali i osjećaja ljutnje i zabrinutosti.

– Odmah sam pozvala djevojčice i upozorila ih da nikada, ni u kojem slučaju ne diraju, trkaju čak ni pobliže pogledaju ovakav ili bilo kakav sličan predmet – ispričala nam je ova majka o svom iskustvu. Srećom, riječ je o izoliranom slučaju u kojem je i policija promptno reagirala.

– Velike pohvale Policijskoj postaji Virovitica koja je reagirala u roku 20 minuta nakon poslanog maila da sam pronašla sumnjivi predmet i da ih molim da ga se ukloni – istaknula je naša čitateljica. Kaže kako je burno reagirala na pronalazak igle jer se kao majka iskreno zabrinula za svoje dijete, ali i sve one koji se ponekad dolaze igrati na to područje.

Da slučaj nisu shvatili olako, pokazali su i u Gradskoj upravi. Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin istaknuo je kako je povećanje sigurnosti djece prioritet.

– Grad Virovitica planira osvijetliti sva dječja igrališta, a s Policijskom upravom virovitičko-podravskom dogovorit ćemo da se u večernjim satima pojačaju ophodnje na mjestima gdje su do sada zabilježeni slični slučajevi – najavio je gradonačelnik, kako se ovakvo iskustvo više ne bi ponovilo.

– Osim toga, pojačat ćemo i ophodnje gradskog Komunalnog redarstva, upravo kako bismo izbjegli neželjene situacije poput ove. Nažalost, to ne možemo spriječiti, igle je mogao baciti bilo tko iz tko zna kojeg razloga, ali mi ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako se nešto slično ne bi ponovilo u budućnosti – obećao je gradonačelnik Ivica Kirin. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content