U Mjesnom domu Gornje Bazje obilježena 28. obljetnica osnutka HDZ-a općine Lukač

U subotu, 25. veljače, u Mjesnom domu u Gornjem Bazju, uz nazočnost općinskih i županijskih stranačkih dužnosnika, održana je 28. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice na području općine Lukač. Svečanosti su, između ostalih, nazočili: predsjednik ŽO HDZ Virovitičko- podravske županije saborski zastupnik Josip Đakić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, zamjenik župana Darko Žužak, predsjednik Mladeži HDZ VPŽ Milan Krmpotić, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ VPŽ Marko Teskera, predsjednica OO HDZ Nova Bukovica Vinka Pokorni i domaćin predsjednik HDZ OO Lukač i načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić.

IMG 7679

Nazočnima se prvi obratio domaćin, predsjednik OO Đuro Bukvić koji je govorio o počecima Hrvatske demokratske zajednice na području današnje općine Lukač. Sjetio se i vremena kada je na vlasti bio HSS, a općina stagnirala. Nakon dobivanja povjerenja mještana općine Lukač prije 13 godina, HDZ pokreće promjene, a rezultati su već u kratkom vremenu vidljivi. “Danas je općina Lukač svim provedenim projektima primjer kako se služi svojim građanima. HDZ je rekorder na izborima lokalnim izborima bio i 2013. i 2017. godine, a uvjeren sam da će tako će biti i ubuduće, što ćemo vidjeti već sljedeći tjedan na nadolazećim izborima za mjesne odbore“ – naglasio je Bukvić.

Nazočnima se obratio i Predsjednik mladeži HDZ VPŽ Milan Krmpotić, koji je kazao kako izbor za zamjenika načelnika Lukača, Josipa Kučana, koji je iz redova mladeži, najbolje govori o stavu općinskog odbora prema mladima i budućnosti HDZ-a na ovim prostorima.

IMG 7713

Darko Žužak, zamjenik župana virovitičko-podravskog, također se obratio nazočnima te uz čestitke na 28. obljetnici govorio je o projektima Virovitičko-podravske županije na području općine Lukač.

IMG 7739

Nazočnima se obratio i pomoćnik ministra Nenad Križić, koji je govorio o novom Zakonu o hrvatskim braniteljima i konačnom reguliranju statusa i prava svih hrvatskih branitelja.

IMG 7791

Prisutne je pozdravio i saborski zastupnik Josip Đakić, koji je, između ostaloga, naglasio:
“Poticanje poduzetništva i obrtništva je jedan od prioriteta naše stranke, što se može vidjeti i na primjeru općine Lukač. Potrebno je još više napora uložiti kako bi mladi i obrazovani ostali ovdje, u Hrvatskoj, kako bi radili i ostali živjeti ovdje. Institucije, koje županija mora imati kako bi još više bila na usluzi svojim građanima, je ono što će pomoći tom cilju. Uprava šuma, koju do sada nismo imali, a uskoro bismo trebali, Područna služba HZZO-a i slično. Brza cesta, koja je nužna za daljnji razvoj ovog kraja, mora biti naš prioritet. Uz pomoć svih naših dužnosnika, uspjet ćemo u ostvarenju svih zacrtanih projekata“ – dodao je Đakić. (hdz-vpz.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content