Nagrađen mladi virtuoz Luka Stanjević

Na 24. međunarodnom natjecanju Mladi virtuozi, koje se održava 14. do 19. veljače na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu, nastupio je talentirani mladi pijanist Luka Stanjević. Zanimljivim nastupom Luka je osvojio 4. mjesto i priliku da kao predstavnik Hrvatske primi nagradu na svečanom završnom koncertu.

20180214 183625 e1518681940901Ovo je najprestižnije pijanističko natjecanje u RH koje se bienalno održava u organizaciji glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba pod visokim pokroviteljstvom Grada Zagreba, i jedino ulazi u red svjetskih pijanističkih natjecanja. Stoga je i ove godine odaziv pijanista iz 13 zemalja svijeta nešto čime se ponosimo, kaže organizator.

U konkurenciji djece do 10 godina, koja sviraju i po 4. godina duže od njega, Luka se sjajno držao i vjerujem, “prokrčio put” i ostalim talentiranim klaviristima naše škole da za dvije godine budu ovdje. Natjecanje ocjenjuje sedmeročlani ocjenjivački sud pod predsjedanjem prof. Petera Eichera. Već to dovoljno govori o važnosti natjecanja, a čuti njihove pohvale i kritike za svakog pedagoga je časno i vrijedno pažnje. Na ovakvim natjecanjima, kao pedagozi najviše učimo. Veliki je izazov, odgovornost i sreća kada te pedagoški put dovede na ovakvo mjesto.

-Glazbena škola Jan Vlašimsky ima sjajne i marljive učenike i nastavnike, koji s puno ljubavi i oduševljenja rade ovaj posao. Vrijeme je da se odvažimo, izađemo iz “tajnosti”, a našoj djeci ukažemo čast da budu u društvu najboljih – s neskrivenim ponosom ističe pročelnica klavirskog odjela škole, prof. Svetlana Relić

-Jako sam sretan. Najveća nagrada je biti ovdje. Upoznati Vijetnam, Bugarsku, Ukrainu, Austriju… njihove male zvijezde koji se nose s istim izazovima, istim radostima i tugama 20180214 182617kao i ja, a naši prsti govore isti jezik za klavirom. Velika mi je čast što predstavljam svoju školu i državu jer to me motivira da budem još bolji – rekao nam je Luka.

Svima koji već u ovoj školskoj godini nose zlato i srebro oko vrata želimo da nastave nizati uspjehe, a bit će ih još, počevši od naše Klavirijade pa sve do lipnja i Jadranskih akorda gdje je glavna nagrada, čak koncertni Yamaha klavir. Isplati se rad i trud, itekako!

(www.icv.hr, sr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content