Panonski drvni centar kompetencija dobitnik nagrade za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi „Stvaratelji za stoljeća“

Panonski drvni centar kompetencija dobitnik je nagrade za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi „Stvaratelji za stoljeća“. Naime, od 1. kolovoza do 30. studenog 2017. godine, provedena je procedura predlaganja kandidata za dodjelu nagrada i priznanja u šest kategorija najzaslužnijim osobama za razvoj poduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Europe, te su 54 predlagača predložili ukupno 98 kandidata iz 7 zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Njemačka i Srbija).

Kako bi se postalo laureatom, svaki kandidat trebao je dobiti 2/3 glasova članova povjerenstva. Međunarodno povjerenstvo za dodjelu nagrada i priznanja donijelo je odluku o uručenju nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi „Stvaratelji za stoljeća – Panonskom drvnom centru kompetencija“. Svečanost dodjele nagrada i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ održat će se u Dubrovniku, od 2. do 4. ožujka 2018. godine u Hotelu „Sheraton“, a u sklopu regionalnog summitu poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe “300 najboljih“.

nagrada za stoljeca

Panonski drvni centar kompetencija predstavlja jedan od najznačajnijih EU projekata Virovitičko-podravske županije čija je vrijednost iznosila gotovo 45 milijuna kuna, od čega je 99% sredstava osigurano iz bespovratnih europskih fondova. Panonski drvni centar kompetencija je projekt koji je uvršten među 20 najboljih EU projekata u Hrvatskoj u razdoblju 2015. – 2016. godina resornog Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.Nositelj ovog projekta je bila Virovitičko-podravska županija uz partnere, VIDRA-u Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Institut Ruđer Bošković. Panonski drvni centar kompetencija, u rujnu 2016. godine, otvorio je ministar Tomislav Tolušić. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content