Uz pomoć Grada virovitičko Sklonište za životinje osigurat će više prostora za napuštene pse

Virovitičko sklonište za životinje više od 7 godina koncesionar je za područje grada Virovitice i tri susjedne općine. Sklonište financiraju grad Virovitica, tvrtka koncesionar te građani svojim donacijama, a ako odlučite udomiti psa, veterinarska ambulanta za male životinje besplatno će ga cijepiti, čipirati i sterilizirati. Sklonište je smješteno je u dijelu nekadašnje vojarne, a zahvaljujući provođenju politike neusmrćivanja životinja, svoj dom od osnutka skloništa 2011. godine, pronađe u prosjeku 140 četveronožaca godišnje.

MG 5891

U provođenju „no kill“ prakse potporu skloništu od samih početaka daje Grad Virovitica koji svake godine iz svog Proračuna izdvaja sredstva za zbrinjavanje napuštenih životinja, a ove godine riječ je o svoti od 530.000,00 kuna. Osim toga Grad će pomoći i u proširenju kapaciteta. Naime, unatoč tome što se velik broj pasa udomi, prostor je i dalje prenapučen pošto djelatnici skloništa svakodnevno pronalaze napuštene pse bez identifikacijskog čipa koje ostavljaju nesavjesni građani. Grad je tako donirao ograde koje su bile dio bazena u Gradskom parku te je za sada već napravljeno 10 novih boksova, a prema riječima Dražena Majetića, veterinara iz Veterinarske ambulante “Feliks”, u planu je još 30-ak. Tu će također svoj doprinos dati Grad Virovitica nabavom potrebnog materijala.

MG 5849

Sklonište je obišao i gradonačelnik Ivica Kirin sa svojim zamjenicima, Damirom Marenićem i Vlastom Honjek – Golinac te pročelnikom Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijanom Sabom, pohvalivši tom prilikom trud i nesebično zalaganje djelatnika Skloništa i Veterinarske prakse za male životinje „Feliks“, kao i brojnih volontera, obećavši i daljnju potporu u radu. (virovitica.hr, hrt.hr; foto: M. Bašić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content