Potpora NR Kine sajmu Viroexpo i razvoju međusobnih gospodarskih odnosa

Izaslanstvo sajma Viroexpo, u kojem su bili: zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura i direktor sajma Bojan Mijok, razgovaralo je u Uredu za gospodarstvo i trgovinu pri Veleposlanstvu NR Kine u Zagrebu, s atašeom gđom Xuan Qin i savjetnikom g. Kai Liu o sudjelovanju NR Kine na sajmu Viroexpo.

NR Kina predstavlja se na sajmu Viroexpo od 2004. godine, a na sajam je, nekoliko godina za redom, dolazilo izaslanstvo Kineskog vijeća za promociju i međunarodnu trgovinu (CCPIT) iz Pekinga.

Savjetnik u Uredu za gospodarstvo i trgovinu pri Veleposlanstvu NR Kine u Zagrebu g. Kai Liu dao je potporu razvoju sajma i prezentiranju kineskih proizvoda na sajmu Viroexpo.
Ujedno je uputio poziv, kojim, u cilju poticanja razvoja međusobnih gospodarskih odnosa, nudi besplatan izlagački prostor izlagačima iz Virovitičko-podravske županije, na jednom od sajmova u Kini. Ponudio je i mogućnost, u njihovoj organizaciji, trotjedne edukacije u Kini, jednog člana poslovne zajednice iz Virovitičko-podravske županije.

Ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i NR Kine u 2016. godini iznosila je 8,7 mil. kn, od čega je izvoz u Kinu iznosio 5,9 mil. kn, dok je uvoz iz Kine iznosio 2,8 mil. kn. (hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content