Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima: Razvojna agencija VTA održala radionicu za potencijalne prijavitelje

Razvojna agencija VTA organizirala je u Gradskoj upravi informativnu radionicu kako bi se potencijalni prijavitelji upoznali s novim natječajem koji je izašao po prvi puta u ovom programskom razdoblju. Riječ je o natječaju iz podmjere 6.2., tipa operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“.
Sredstva su 100 posto bespovratna te po korisniku ona iznose 50.000,00 eura.

Svrha ovog natječaja je stvaranje novih nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, uz održavanje postojeće zaposlenosti ili stvaranje novih radnih mjesta, s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja. Stoga je moguće ulagati u jedan od četiri sektora, a to su sektor prerade i marketinga ili izravne prodaje proizvoda, sektor pružanja usluga u ruralnim područjima, sektor turizma u ruralnom području te sektor tradicijskih i umjetničkih obrta, rekla je Sanela Režić, stručna suradnica za izradu projekata u Razvojnoj agenciji VTA.

MG 6670

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja zahtjeva za potporu, koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 1.000 eura i koja su u rangu mikro ili malog poduzeća.
Prihvatljive aktivnosti su nabava robe, radova i usluga potrebnih za uspostavu djelatnosti kao što su građenje, rekonstrukcija i/ili opremanje objekata; troškovi kupnje zemljišta/objekata; nabava strojeva, opreme, vozila ili plovila; nabava kratkotrajne imovine, licenci ili patenata i slično; aktivnosti vezane uz edukacije, sudjelovanje na sajmovima te promotivne aktivnosti vezane uz projekt i aktivnosti pripreme projektne dokumentacije.

Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 12 ožujka do 23. travnja. (virovitica.hr; foto: M. Bašić)

MG 6665

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content