Predavanje o uvođenju eura u RH 13. ožujka u Virovitici

„Strategija uvođenja eura – izazovi i perspektive“ tema je predavanja održanog
02. veljače 2018. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, koje je održao guverner Hrvatske narodne banke prof.dr.sc. Boris Vujčić. Na panel raspravi sudjelovali su eminentni stručnjaci s tog područja, među kojima i Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK.

Predavanju su, na poziv organizatora, nazočili predstavnici sveučilišne i poslovne zajednice, među kojima i predstavnici Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica.

Za članove poslovne zajednice Virovitičko-podravske županije, predavanje „Uvođenje
eura u Republiku Hrvatsku“, održat će viceguverner Hrvatske narodne banke mr.sc. Vedran Šošić, 13. ožujka 2018. godine u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica.

„Koristi uvođenja eura za Hrvatsku su trajne i relativno visoke, a troškovi uglavnom jednokratni i niski. Uvođenjem eura nestaje valutni rizik za građane, poduzeća i državu,
što će smanjiti rizike za financijsku i makroekonomsku stabilnost. Prelaskom na euro očekuje se i pozitivan učinak na investicije, a građani i poduzeća uštedjet će na mjenjačkim poslovima i naknadama za prekogranična europska plaćanja. Smanjenje transakcijskih troškova i veća usporedivost cijena potaknut će međunarodnu trgovinu i turizam“, istaknuo je guverner Hrvatske narodne banke, prof.dr.sc. Boris Vujčić. (hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content