Predstavnici gospodarskih komora i poduzetničkih centara posjetili izložbu „Bernardo Bernardi i Tvin“

U petak, 23. veljače, predstavnici gospodarskih, privrednih, trgovačko-industrijskih komora i Poduzetničkih centara iz zemalja sudionica 23. sajma Viroexpo, iz: BiH (Mostara i Tuzle), Mađarske (Barča i Pečuha), Srbije (Kikinde), Njemačko-hrvatske trgovačko-industrijske komore, te županijskih komora iz sustava Hrvatske gospodarske komore iz Bjelovara, Šibenika i Zagreba, razgledali su u Gradskom muzeju Virovitica, izložbu „Bernardo Bernardi i Tvin“.

Viša kustosica Gradskog muzeja Dubravka Sabolić upoznala je goste s radom hrvatskog arhitekta i industrijskog dizajnera Bernarda Bernardija, koji je imao kontinuiranu suradnju s tvrtkom Tvin, od 1966. – do 1980. godine.

Bernardi je dizajnirao namještaj izuzetne funkcionalnosti, modularnih sistema širokog raspona i fleksibilne mogućnosti prilagodbe, koji je izradio Tvin.
Potaknut iskustvima od Kopenhagena do Ljubljane, Bernardi je u intenzivnoj suradnji s Tvin-om, ostvario inovativne sisteme namještaja, najviših ergonomskih zahtjeva, kojima je poslovne prostore pretvarao u humane radne ambijente.

Na izložbi je izložen namještaj iz programa SKAN. (hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content