Premijerom predstave “Svatković” započeo VIRKAS 2018., otvorila ga ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek

Svečanom premijerom predstave Kazališta Virovitica „Svatković“ započeli su 14. Virovitički kazališni susreti – Virkas 2018. Ovogodišnji festival uz ravnatelja kazališta Mirana Hajoša i gradonačelnika grada Virovitice Ivice Kirina, otvorila je i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Režiju, scenografiju i kostimografiju potpisuje Samo M. Strelec, a glumačku postavu čini cijeli virovitički ansambl (Blanka Bart, Igor i Vlasta Golub, Goran Koši, Snježana Lančić, Sara Lustig, Mijo Pavelko, Goran Vučko i Draško Zidar). Svojom izvedbom ove drame o svakodnevnom čovjeku oduševili su prepuno virovitičko kazalište.

duplo2 1 – Riječ je o čovjeku koji u životu ima sve, ali ništa ne može ponijeti sa sobom na drugu stranu nakon smrti – rekao je redatelj Samo Strelec o tematici odigrane predstave. Glavnu ulogu, Svatkovića, igrao je Draško Zidar. – Susreli smo se s tekstom koji na najbolji mogući način ocrtava sve ono što sve nas čeka i koji nam šalje jasnu poruku: kako sijemo, tako ćemo i žeti – rekao je Draško Zidar, dodajući kako ćemo se svi jednom naći u ulozi Svatkovića i biti prisiljeni položiti račune. JIM 7842

Kako izgleda život Svatkovića i možete li pronaći sebe u tom liku možete saznati večeras, 10. veljače u 19:30 sati. Osim ove, za vrijeme trajanja Virkasa 2018. do 11. ožujka, očekuje vas još 17 predstava i koncert na čak četiri lokacije.

Svečanoj premijeri nazočili su i saborski zastupnici Vesna Bedeković, Josip Đakić i Zlatko Hasanbegović, župan virovitičko-podravski Igor Andrović, kao i drugi dužnosnici Županije i Grada te ostali uvaženi gosti.

(www.icv.hr, ml; foto: M.Lukačić, I. Borbaš)

[g-gallery gid=”441518″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content