Prijavljen projekt uređenja izletišta u Parku prirode Papuk: Nabavit će se pametne klupe, stanice za popravak bicikala, prostor za roštilj

Zadnji dan mjeseca siječnja Park prirode Papuk je u partnerstvu s Općinom Čačinci, Općinom Velika te turističkim zajednicama općina prijavio projekt Uređenje izletišta UNESCO geoparka – Parka prirode Papuk kojim će se dodatno urediti i opremiti izletište Jankovac te kamp odmorište Duboka. Projekt je prijavljen u suradnji sa Razvojnom agencijom VIDRA na Javni poziv za potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima u 2018. godini koji financira Hrvatska turistička zajednica.

Ukupna vrijednost projekta je 104.184,00 kuna te će sva četiri projekta partnera sudjelovat u njegovom financiranju, dok je od Hrvatske turističke zajednice zatraženi iznos od 52.090,00 kuna.

Kroz projekt će se nabaviti pametne klupe s Internetom za lokacije gdje do sada nije bilo Internet signala, zatim nekoliko stanica za popravak bicikla, unificirane štandove za izlaganje lokalnih proizvoda te će se urediti mjesta za roštilj. Ovim projektom poboljšati će se ponuda ova dva izletišta te time motivirati nove turiste na dolazak u Park prirode Papuk.
Sporazum o partnerstvu potpisali su ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac, načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, načelnik općine Velika Vlado Boban, zamjenica direktorice TZ općine Čačinci Ana Herceg te direktor TZ općine Velika Tomislav Galić.

(cacinci.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content