Republika Makedonija potvrdila sudjelovanje na Viroexpu 2018.

U Veleposlanstvu Republike Makedonije u Zagrebu, privremeni otpravnik poslova Machej Andzhej Kachorovski primio je izaslanstvo Organizacijskog odbora sajma Viroexpo u kojem su bili: Darko Žužak, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Milan Vanđura, direktor Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i Bojan Mijok, direktor sajma Viroexpo, te potvrdio nastup Republike Makedonije na 23. Viroexpu 2018, međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se održati u Virovitici, od 23. do 25. veljače 2018. godine.

I ove godine na sajmu će se, među ostalim proizvodima, izložiti i prodavati jedan od najprepoznatijih proizvoda iz Makedonije, Ohridski biseri. Nastup izlagača iz Makedonije, realizira se temeljem Sporazuma o suradnji, potpisanih između Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i Gospodarskih komora Ohrida i Velesa. Republika Makedonija se na sajmu Viroexpo predstavlja od 2010. godine, a 2011. godine je bila zemlja partner sajma.

Ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Makedonije, u 2016.god., iznosila je 38,2 mil.kn, od čega je izvoz iznosio 19,2 mil.kn, uvoz 19 mil. kn, te je Virovitičko-podravska županija u vanjskotrgovinskoj razmjeni s Makedonijom ostvarila suficit od 0,2 mil. kn. (hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content