Salon Groomy u Virovitici – mjesto u kojem je dobrobit životinje najvažnije

U Virovitici je otvoren novi salon za uređivanje kućnih ljubimaca. Njegova vlasnica je Vesna Matkov, Virovitičanka koja je do nedavno radila u salonu u sklopu virovitičke Veterinarske stanice. Salon Groomy nalazi se u Virovitici u Ulici N. Šubića Zrinskog. Ovo posebno zanimanje zahtijevalo je i posebna znanja. Vesna M. ih je stekla u Zagrebu na tečaju za njegu kućnih ljubimaca, posjetila je razne srodne sajmove te imala priliku učiti kod dviju iskusnih žena: veterinarke koja je nastojala ugoditi psima, a ne vlasnicima i kod žene koja se brinula za izložbene pse.

IMG 1081 Medium

ŽIVOTNI POZIV

– Obje su bile izvrsne u svom poslu, no meni se više svidio pristup veterinarke pa tako i ja radim – rekla je Vesna, objašnjavajući da joj je dobrobit životinja životni poziv. Naime, ova ljubiteljica i čuvarica životinja završila je srednju veterinarsku školu, a nakon toga je na Studiju dizajna magistrirala kostimografiju. Ljubav prema životinjama vratila ju je struci, kaže.

– Radim doktorat iz biologije na PMF-u u Zagrebu upravo s naglaskom na komunikaciji sa životinjama – rekla je Vesna. Tu ljubav prema životinjama, najviše prema psima i mačkama, primijetili su i klijenti na prošlom Vesninom radnom mjestu, koji su joj, kako kaže, savjetovali da otvori vlastiti salon i bili joj podrška u toj ideji.

– Uvijek mi je bila želja otvoriti salon i biti samostalna. Nakon puno zahtjeva klijenata i podrške, odlučila sam krenuti vlastitim putem i otvoriti svoj salon – prisjeća se, istaknuvši da su joj povjerenje dali gotovo svi stari klijenti, koji su sada klijenti njenog novog salona.

IMG 1063 Medium

PRISTUPAČNA CIJENA

Razlog odlične suradnje s vlasnicima i ljubimcima je Vesnina ljubav i ustrajnost u onome što radi, uz ono najvažnije – komunikaciju.

– Radim ono što volim, uživam u komunikaciji i druženju sa životinjama. Naravno da je ponekad teško i da ima svakakvih pasa, ali smisao je u tome da ih uspijem umiriti i odradim to što trebam – objašnjava Vesna te ističe da mora biti sigurna u ono što radi i ne bojati se, jer životinja sve osjeti.

U svom radu Vesna ističe da su na prvom mjestu komunikacija i njega. Tek onda na red dolazi frizura. U salonu Vesna nudi kompletnu njegu za pse i mačke.

-T a usluga uključuje čišćenje ušiju, rezanje noktiju, pražnjenje analnih žlijezda, šišanje, kupanje, sve kako vlasnik hoće i naravno, kako dlaka zahtijeva – objašnjava Vesna.

Kada su u pitanju cijene, Vesna ih nije mijenjala već pet godina, iste su kao i u starom salonu.

– Za male pasmine iznosi 120 kuna bez kupanja, a s kupanjem 150. Za srednje pasmine cijena je 135 bez kupanja, s kupanjem 165, a za velike 185 kuna – podsjetila je ova njegovateljica i ljubiteljica dlakavih četveronožaca. (www.icv.hr, žđ)

IMG 1097 Medium IMG 1100 Medium IMG 1102 Medium IMG 1149 Medium

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content