Stjepan Varaždinac novi predsjednik orahovačke HVIDR-e

HVIDR-a Orahovica održala je svoju redovnu, godišnju, ali i izbornu Skupštinu. Skupština je podijeljena u dva djela, prvi dio bio je rezerviran za izvještajni dio uz nazočnost samo članova udruge, dok je drugi poslužio kao izvještajno-izborni. Predsjednik Damir Vratković istaknuo je kako je Udruga u proteklom razdoblju odradila niz aktivnosti s ciljem promicanja istine o Domovinskom ratu te očuvanju uspomene na žrtvu hrvatskih branitelja. Nakon jednoglasnog prihvaćanja svih izvješća, svoje su kandidature za mjesto predsjednika predstavili Stjepan Varaždinac, Alan Grgić i Darko Pigler.

1202hvidra2
Novi predsjednik orahovačke HVIDR-e Stjepan Varaždinac

Najviše glasova članova udruge dobio je Stjepan Varaždinac koji je tako postao novim predsjednikom orahovačke HVIDR-e:

– Teško će biti raditi bolje od mog prethodnika Damira Vratkovića, ali mogu obećati da ću dati sve od sebe da nastavimo istim tragom. Siguran sam da će suradnja HVIDR-e sa potrebnim institucijama trajati i dalje te biti još bolja i jača. Pred nama je velik i častan posao i svi zajedno se moramo potruditi da ga odradimo najbolje što možemo – rekao je Varaždinac.

Za dopredsjednika izabran je Damir Vratković, U Sud časti izabrani su Mirko Bušljeta, Miroslav Tot i Robert Sam, u Nadzorni odbor Darko Čunko, Zlatko Ivanković i Damir Jusup, a za delegate Zajednice udruga HVIDR-a VPŽ Josip Bošnjak, Viktor Bulava, Šime Kojić, Damir Krklec, Izidor Lončar, Nikica Medarić, Miroslav Milovuković, Josip Radočaj, Franjo Sterle i Željko Straka. Na kraju skupštine rad udruge pozdravili su, a novom predsjedniku i izabranima čestitali zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, dogradonačelnik Orahovice Dalibor Fofonjka, predsjednik HVIDR-e VPŽ Mato Bubaš, predsjednici HVIDR-e Virovitica i Slatina, Mirko Poljanac i Ilija Nikolić te predstavnici nazočnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content