Tribina s temom smrtnosti hrvatskih branitelja otvorila projekt specijalne policije

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata ”Orao” Orahovica-Našice pokrenula je prošle godine projekt pod nazivom ”Promicanje vrijednosti Domovinskog rata” koji je odlično prihvaćen od svih sudionika, od branitelja do učenika osnovnih škola. Vođeni time specijalni policajci Orahovice i ove su godine nastavili s projektom, a kao i prošle godine financira ga Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Ovogodišnji projekt prepun je zanimljivim aktivnosti, a otvorila ga je javna tribina s temom ”Smrtnost hrvatskih branitelja 1995. – 2017., uzroci i posljedice”.

– Drugu godinu zaredom provodimo ovaj projekt kako bismo promicali istinu o Domovinskom rata te očuvali uspomenu na žrtvu hrvatskih branitelja, posebno među mladima. I ove godine sudjelovat će dvije osnovne škole, iz Orahovice i Đurđenovca, točnije osmi razredi, a što nam je posebno drago jer mladi moraju znati tko je stvarao ovu državu. Tribina kojom je otvoren ovogodišnji projekt značajna je kako zbog same teme, tako i zbog gošći koje su je održali, jer je radi uistinu o velikim stručnjakinjama koje mogu itekako pomoći našim ratnim prijateljima u svim pogledima.

0902tribinabranitelji4 Custom

Sljedeća aktivnost bit će održana u suradnji s planinarskim društvom iz Kutjeva, a riječ je o obilasku staza na Velebitu gdje je specijalna policija bila raspoređena u vrijeme rata, a potom slijedi i najznačajnija aktivnost – edukacija mladih o Domovinskom ratu – rekao je v.d. predsjednika Udruge „Orao“ Davor Solić.

Tribinu su održale dr. Elvira Koić, psihijatrica i voditeljica Hrvatske udruge za prevenciju suicida (HUPS) te stalni sudski vještak dr. Bosiljka Iskra, internist Opće bolnice Virovitica, dr. Ljiljana Hodak, koordinatorica za provođenje sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rada u OŽB Našice te Marija Bajan-Prokl iz Stručnog tima PSP centra Virovitičko-podravske županije pri Ministarstvu hrvatskih branitelja. (www.icv.hr, vg)

0902tribinabranitelji9 Custom 0902tribinabranitelji7 Custom 0902tribinabranitelji6 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content