Virovitičke mažoretkinje ponovno ponijele titulu državnih prvakinja: Svoj grad, županiju i državu predstavljat će na Svjetskom prvenstvu mažoretkinja u Južnoafričkoj Republici

U organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske te mažoretkinja Višnjan, u Kašteliru je održan 31. Državni turnir u solo formacijama, ujedno kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo u Pragu te Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Virovitičke mažoretkinje, kadetkinje i juniorke, sudjelovale su s ukupno 14 koreografija i osvojile izvrsnih 11 medalja. Titulu državnih prvakinja opet ponosno nose kadetkinje u kategorijama duo štap Laura Erak i Laura Počut i duo pom pon Laura Erak i Laura Počut, kao i mini formacija štap te juniorke u kategorijama mini formacija mix i mini formacija zastave. Srebro su osvojile kadetkinje u kategorijama solo štap Laura Počut, solo pom-pon Laura Erak i mini mix, te juniorka Petra Bubnjić sa svojim solo pom pon. Broncu su osvojile kadetkinje u kategoriji mini pom pon i juniorke Vanessa Maurović, Marcela Miščević i Petra Bubnjić u kategoriji trio pom pon. Juniorka Noa Sever je u kategoriji solo štap osvojila 7. mjesto, juniorke u kategoriji mini formacija pom pon 4. mjesto te juniorke mini formacija štap 6. mjesto.

Ovim izvrsnim rezultatima, Virovitičke mažoretkinje potvrdile su svoje prošlogodišnje titule državnih prvakinja i kvalificirale se na Europsko prvenstvo u Pragu te Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, Capetownu. Na svoje djevojke i djevojčice iznimno je ponosna trenerica i predsjednica Udruge virovitičkih mažoretkinja Nataša Kranjec. – Moje djevojke i djevojčice na svakom natjecanju daju sve od sebe i postižu ovako prekrasne rezultate – rekla je Nataša K. istaknuvši i zahvalivši se i roditeljima koji ih uvijek bezuvjetno podržavaju. Virovitičke mažoretkinje tako će svoj grad, županiju i državu predstavljati na Svjetskom prvenstvu mažoretkinja u Južnoafričkoj Republici od 21. do 23. rujna. Prema riječima predsjednice, naše mažoretkinje ove godine u svibnju su domaćin 32. Državnog turnira u velikim formacijama. – Turnir će se održati 5. svibnja u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić uz pokroviteljstvo Grada Virovitice – rekla nam je Nataša K., dodajući da će Virovitičke mažoretkinje i u svom gradu pokazati najbolje što znaju.

(www.icv.hr, nk, žđ)

[g-gallery gid=”444346″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content