Zagreb grad partner Viroexpa 2018.

Pripreme za 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, koji će se od 23. do 25. veljače održati u Virovitici, u punom su jeku. Prema riječima direktora tvrtke Viroexpo do.o. Bojana Mijoka, nakon postavljanja montažnih objekata na parkirališnom prostoru Visoke škole, krajem tjedna počet će se i s opremanjem unutarnjeg prostora. Ove godine izlagači će se moći predstaviti i na 4200 metara zatvorenog prostora.

bojan mijok

– Sudjelovanje na sajmu potvrdilo je čak 29 zemalja, a budući da se svakodnevno prijave ažuriraju, još uvijek ne možemo potvrditi točan broj izlagača. Ono što nas raduje je činjenica da i ove godine imamo nove zemlje sudionice sajma, a to su Litva i Katar. To je dokaz da je Viroexpo danas jedan od najuspješnijih gospodarskih sajmova u Hrvatskoj, a s obzirom na sve veći broj izlagača i posjetitelja, tijekom godina kontinuiranog razvoja postao je jedan od najvažnijih sajmova u regiji, na što smo posebno ponosni – naglašava Bojan Mijok.

Zemlja partner sajma ove godine je Republika Albanija, a prvi put sajam ima županiju partnera – Sisačko-moslavačku, a grad partner ove godine je Zagreb.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović pokrovitelj sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr, zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content