Dogradnja Opće bolnice Virovitica: Potpisan ugovor za novo krilo, vrijedan 20 milijuna kuna

U Virovitici uskoro kreće dogradnja novog krila bolnice. U prostorijama Županije, ravnateljica Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček potpisala je 20 milijuna kuna vrijedan ugovor o dogradnji i stručnom nadzoru sa zajednicom ponuditelja. Prema riječima ravnateljice Peček, u novo krilo bolnice smjestit će se dnevna internistička bolnica te tri laboratorija koji se trenutno nalaze u dvorištu bolnice: patohistološki, citološki i medicinsko-biokemijski. – Uvest ćemo nove dijagnostičke postupke kao što je imunohistokemijska analiza tumorskih biljega, što će uvelike povećati kvalitetu liječenja naših pacijenata oboljelih od tumorskih bolesti koji su u zadnje vrijeme u našoj županiji, na žalost, u porastu – rekla je ravnateljica Mirjana Peček.

IMG 1540 Medium

Rok za realizaciju radova je 12 mjeseci, a predstavnik zajednice ponuditelja Dalibor Štaba iz tvrtke Nexe gradnja rekao je kako se početak radova očekuje sljedeći tjedan. Dogradnja bolnice samo je dio projekta vrijednog 50 milijuna kuna, odobrenih u stopostotnom iznosu što predstavlja financijski najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije. – Ono što nas očekuje je još vrjedniji ugovor, od 30 milijuna kuna vezan za opremanje dnevne bolnice i kirurških sala, čime nastavljamo ulaganje u našu Opću bolnicu – istaknuo je župan Igor Andrović dodajući kako je prije nekoliko mjeseci nabavljen novi CT uređaj vrijedan 4 milijuna kuna, kao i novi kreveti i ormarići. U tijeku je i obnova Odjela za ginekologiju i porodništvo, a župan je najavio i nabavu uređaja za magnetsku rezonancu.

IMG 1526 Medium

Završetkom cijelog projekta u Općoj bolnici Virovitica bit će opremljeno pet operacijskih sala, jedinica za intenzivno liječenje, soba za buđenje, četiri dnevne bolnice: oftalmološka, pedijatrijska, internistička i kirurška te u novom bolničkom krilu smještena sva tri bolnička laboratorija. Dobivenim modernim medicinskim aparatima pacijenti će u Virovitici imati kvalitetu usluge jednaku kakva se sada nudi u Zagrebu i većim gradovima. Osim kvalitete usluge, smanjit će se i liste čekanja, broj akutnih kreveta te istovremeno povećati funkcionalnost dnevnih bolnica.

Potpisivanju ugovora nazočili su i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan virovitičko-podravski Igor Andrović te gradonačelnik Ivica Kirin.

(www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content