FOTO: Uskršnji sajam u Čačincima

Turistička zajednica i općina Čačinici u suradnji s Osnovnom školom Antuna Gustava Matoša i ove su godine u središtu mjesta priredili Uskršnji sajam. Na sajmu su učenici razredne nastave prodavali Uskrsne suvenire koje su sami izradili uz pomoć učiteljica i roditelja, a svojim proizvodima predstavili su se i čačinački obrtnici te OPG-i:

– Nastavili smo tradiciji organizacije Uskrsnog sajma kako bi našim sumještanima, a posebno djeci dočarali ugođaj najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. Iako je bilo neuobičajeno hladno za ovo doba godine, od srca se zahvaljujem svim učenicima i njihovim učiteljicama koji su uložili ogroman trud i stajali uz štandove cijelo prije podne. – rekla je Ana Herceg iz Turističkog ureda Čačinci. Na sajmu su sudjelovali svi učenici od 1. do 4. Razreda, a sav prikupljen novac i ove je godine išao u humanitarne svrhe:

– Učenici su odradili najveći dio ovoga sajma i potrudili se da on bude na visokom nivou. Ove godine sredstva smo prikupljali školu, odnosno točnije za pomoć pri odlasku na školske izlete svim učenicima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. – rekal je učiteljica Tatjana maršić uz koju su u sajmu još sudjelovale učiteljice Danijela Lokner, Latica Harauzek, Tamara Ivić, Marija Katalinić i Ana Sertić. (www.icv.hr, vg)

Uskrsni sajam 7 Uskrsni sajam 6 Uskrsni sajam 5 Uskrsni sajam 4 Uskrsni sajam 3 Uskrsni sajam 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content