FOTO & VIDEO: Humanitarni turnir “Uskrs u svakom domu” – natjecatelji izvlačili posljednje atome snage, prepune tribine davale im podršku

Žestoko, uzbudljivo i živo bilo je večeras na parketu dvorane Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić, gdje su se u malonogometnom turniru i povlačenju užeta natjecale ekipe policije, gradske uprave i svećenici – fratri. Četvrti humanitarni turnir „Uskrs u svakom domu“, kojeg organiziraju Župa sv. Roka, PU Virovitičko-podravska i Gradska uprava i ove je godine privukao mnoštvo gledatelja i izvođača koji su svojim glazbenim, plesnim i navijačkim obolom, uz dobrovoljni prihod, podržali turnir i bodrili favorite u sportskim okršajima. Sav prihod namijenjen je siromašnim građanima, do kojih će pomoć za Uskrs doći putem župnog Caritasa.

fratri 008

Od prvog poluvremena do posljednjeg povlačenja užeta, sve su ekipe nemilosrdno pokušale osvojiti potrebne bodove, izvlačeći i posljednji atom snage za udarac loptom ili još jedan korak do pobjede. U vatrenoj završnici, pobjedu u povlačenju užeta odnijela je ekipa Gradske uprave, koja je kao pojačanje imala predstavnike županijske Uprave, dok su pobjednici malonogometnog turnira ove godine neumorni fratri, s pojačanjem, bogoslovima iz Zagreba. Pehare ekipama podijelili su župan Igor Andrović (koji je i sam igrao) te zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.

fratri 064

Zadovoljstvo su izrazili svi – i djelatnici policije, gradske i županijske uprave te kontakt-policajci, na fer i napetoj igri

Zamjenik gradonačelnika Damir Marenić, kapetan gradske ekipe, rekao je kako prepuna dvorana, po četvrti put, pokazuje kako Virovitičani imaju veliko srce i puno razumijevanja za građane u potrebi te izrazio ponos zbog osvojenog prvog mjesta u povlačenju užeta.
Fra Vinko Brković, koji je na drugoj godini bogoslovije, rekao je kako je ovo divna prilika pokazati zajedništvo na parketu te da je mu je drago što je na ovaj način, igrom i angažmanom, po drugi put u Virovitici, pomogao nekome uljepšati najveći kršćanski blagdan Uskrs. Pobjeda u malom nogometu samo je nagrada za trud, kaže.

fratri 058

Iskrene čestitke pobjednicima na zasluženim mjestima u ime policijske ekipe i ekipe kontakt-policajaca uputio je Lovro Štefanec. Mlada pojačanja na strani fratara očito su bila pun pogodak, kaže, a svim je policajcima bila čast i ove godine sudjelovati na turniru i dati svoj obol za plemenitu svrhu.

fratri 092

Za poseban ugođaj pobrinuli su se iskusni voditelj Trpimir Markotić te brojni izvođači, mališani iz Zbora glazbene igraonice „Jan Vlašimsky, Plesna skupina Katoličke osnovne škole, Zbor Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti, Gradska glazba Virovitica s mažoretkinjama, KUC Virovitica, Nina Rajnović i Klara Volenik te poznati Kvartet Artes.

fratri 036

Poseban gost večeri, Miroslav Škoro, publiku je počastio nekim od svojih najpoznatijih hitova, u pratnji Suhopoljskih tamburaša, uz pokoju anegdotu i vic koji su doprinijeli da atmosfera bude još i posebnija.

fratri 077

– Ovaj je turnir nešto na što obavezno idem s cijelom obitelji jer svi uživamo, ja u sportskom dijelu, a supruga i djeca u nastupima i glazbi. Svaka čast na ideji i zaista je nešto posebno vidjeti prepune tribine, mlade i stare koji tako lijepo navijaju, tako da na kraju i nije važan pobjednik, nego što smo mogli učiniti nešto lijepo za naše sugrađane u potrebi – kaže Ivica K., koji sa obitelji na turnir dolazi već četvrti put. (www.icv.hr, mlo, foto: Matija R.)

fratri 032

[g-gallery gid=”446469″]


Pogledajte kako je Miroslav Škoro zabavio publiku i zapjevao…

 

Miroslav Škoro (službena stranica) i Suhopoljski tamburaši u Virovitici :)

Posted by Informativni centar Virovitica – www.icv.hr on 15. ožujka 2018

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content