Humaniterne akcije “Budimo zajedno” i “Podravsko sunce” održane u Pitomači

Subotnje jutro 24. ožujka, u centru Pitomače bilo je obojeno cvijećem. Za to su se pobrinule aktivistice akcije “Cvijet za dan duže”, ove godine pod motom “Budimo zajedno”, u organizaciji Lige protiv raka Virovitičko podravske županije uz suorganizaciju Općine Pitomača. Prodaja narcisa označavala je podizanje svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke i što uspješnijeg liječenja. Odaziv građana pohvalila je jedna od aktivistica Svjetlana Bastalić.

Cvijee za Podravsko sunce2018 015

Istovremeno odvijala se akcija Humanitarne udruge “Podravsko sunce” također na tri punkta u centru Pitomače. – Udruga “Podravsko sunce” i ove godine u čast cvjetne nedjelje, priređuje prodaju cvijeća u lončanicama, pisanice, ručne radove i najrazličitije ukrase primjenjive uz nadolazeći najveći kršćanski blagdan Uskrs. Sav prihod od akcije namijenjen je poboljšanju kvalitete života mještana općine Pitomača i šire. Želimo održati postojeći status u liječenju naših građana uz pomoć specijalista koji nam dolaze iz virovitičke i drugih bolnica, gdje kvalitetom pomažemo što ranije otkrivanje bolesti da bi ih mogli na vrijeme liječiti ili barem poboljšati kvalitetu života naših mještana, a njihovim obiteljima vratiti osmijeh na lica i uvjeriti ih da nisu sami. Donacije omogućuju smanjenje putovanja, jer naši korisnici mogu dobiti vrlo prihvatljive usluge u Pitomači. Ova akcija također je važna u prikupljaju sredstva u okviru Općine Pitomača i VPŽ, kojom pomažemo financiranje dolazaka velikih specijalista u našu ambulantu da bi smanjili putovanja našim korisnicima zdravstvenih usluga – rekla je predsjednica udruge Štefica Kaša.

Cvijee za Podravsko sunce2018 020

Pritom se zahvalila svim donatorima OPG-ima i pojedincima koji su se odazvali akciji, darovali cvijeće i novčane priloge što je i ove godine garancija uspjeha u daljnjoj borbi s bolestima, napose zloćudnima, rekla je predsjednica udruge Štefica Kaša. Pridružila joj se i dugogodišnja aktivna članica Ivka Mađar i drugi.
(www.icv.hr, mb)

Cvijee za Podravsko sunce2018 019

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content