Ištvan Seleši i dalje na čelu udruge Mađara “Novi Gradac “

Demokratska zajednica Mađara Hrvatske Udruga Novi Gradac, 17. ožujka 2018. godine održala je izbornu godišnju skupštinu i obilježila 170. obljetnicu Nacionalnog praznika Mađara, sjećanje na revoluciju 1848./49. godine, u prostoriji OŠ Gradina.
Na početku sjednice, predsjednik Udruge Ištvan Seleši pozdravio je mnogobrojne pristigle članove i goste, među kojima su bili Robert Jankovics, zastupnik mađarske manjine u hrvatskom Saboru, Zdenko Blažičević, predstavnik Virovitičko-podravske županije, Marko Ajček, načelnik Općine Gradina, Ljiljana Bakić, ravnateljica OŠ Gradina, Kornél Kiss, načelnik Somogyudvarhely u R. Mađarskoj, Ferenc Szomor, predsjednik saveza Rákóczi iz Szigetvara, R. Mađarske te delegacije Udruga i KUD-ova s kojima naša Udruge njeguje uspješnu suradnju.
Na izbornoj godišnjoj skupštini izabrano je novo Predsjedništvo i Nadzorni odbor Udruge, a Ištvanu Selešiju je produljen mandat predsjednika Udruge kojeg uspješno obnaša već 24 godine bez prekida.
Nakon skupštine uslijedio je kratki program plesne grupe Udruge prilikom kojega su najprije upoznali pristigle goste s događajima koji su se dogodili tokom revolucije 1848./49. godine, istaknuvši 12 točaka koje su opisivale što je htio mađarski narod za vrijeme revolucije. Zatim su otpjevali jednu pjesmu i program zatvorili čardašem nakon kojega je uslijedila večera i druženje do kasno u noć.

(www.icv.hr, isj)

[g-gallery gid=”446963″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content