Iz Virovitičkog lista: Izložbu “Virovitica voli vlakove” krase i iznimno rijetki primjerci, među njima je i model TGV vlaka, jedini u Hrvatskoj i jedan od samo 500 u svijetu

Izložbu “Virovitica voli vlakove”, o kojoj „bruje“ Facebook i forumi, krase i neki iznimno rijetki primjerci vlakića na koje je njihov vlasnik Goran Denac jako ponosan. Jedan od njih je i model francuskog TGV vlaka koji je izrađen u strogo limitiranoj kolekcionarskoj verziji od samo 500 primjeraka u svijetu. Model je izradila francuska tvrtka Jouef, a u Virovitici se nalazi tzv. verzija za vitrine. Model je izrađen u mjerilu H0, tj. 1:87, ima potpuno detaljan i uređen eksterijer i interijer, svaka oznaka i piktogram su na svom mjestu, svaki detalj je vrhunski izveden.

MG 4369

– Nažalost da bismo ga vozili na našoj velikoj maketi, potrebno je u njega ugraditi poseban dekoder, što za ovaj model, zbog njegove unutarnje izvedbe, predstavlja dosta kompleksan posao pa se za sada nismo upuštali u to. Set koji se sastoji od pet dijelova, kao i u stvarnosti, nabavljen je prije otprilike tri godine preko eBaya, gdje zapravo i nabavljamo 90 posto materijala za izložbu. Cijena seta se danas kreće oko 4000 kuna, ovisno o stanju – kaže G. Denac te dodaje kako je riječ o jednoj od kompozicija na koju su posebno ponosni. Jer, to je jedan od 500 primjeraka u svijetu, ali i jedini takav u Hrvatskoj, kaže Goran.

MG 4400

– Daje posebnu vrijednost izložbi jer je najbrži vlak na svijetu na konvencionalnoj pruzi, izuzetne kolekcionarske vrijednosti te posjeduje savršene detalje i ljepotu – dodaje Goran ponosno držeći vlakić u rukama.

MG 4376

No, uz njega je još uvijek puno neotkrivenih primjeraka izložbe. G. Denac pozvao je sve zainteresirane da dođu na izložbu i pogledaju mnoštvo zanimljivih modela i maketa, „provozaju vlak pomoću tableta“, a one najmlađe da postanu i „diplomirani strojovođe“. (www.icv.hr, mr)

MG 4382

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content