JOSIP ĐAKIĆ O PODIGNUTOJ OPTUŽNICI: Nadamo se da će se posredstvom Interpola pronaći i oni počinitelji koji nisu u Hrvatskoj

Optužnicu protiv osmorice zapovjednika i 14-orice pripadnika srpskih paravojnih postrojbi koje se tereti za ratni zločin protiv hrvatskih civila na području slavonskih sela Čojlug, Balinci i Četekovac, gdje su u rujnu 1991. ubili 20 civila i dva ratna zarobljenika, a koju je podiglo zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo, među prvima je komentirao Josip Đakić, predsjednik HVIDRA-e i HDZ-ov saborski zastupnik.

Izrazio je zadovoljstvo što je, kaže „nakon toliko godina napokon podignuta optužnica protiv onih koji su počinitelji masovnih zločina u Četekovcu, Balincima i Čojlugu“.

-Naglašavali smo svake godine da je žalosno što smo svo ovo vrijeme morali pozivati sve nadležne institucije da samo rade svoj posao. Nadamo se da će se posredstvom Interpola pronaći i oni počinitelji koji nisu u Republici Hrvatskoj – rekao je J. Đakić.

Istaknuo je da se nada kako će ova optužnica uključiti i druge odgovorne za masakr i iživljavanje nad civilima i žrtvama Domovinskog rata na slavonskom području. – Nadamo se da će se ovim povezati i svi oni koji su djelovali kao politički komesari i zapovjednici nižeg ranga, a danas žive na teritoriju Hrvatske te da će i oni biti izvedeni pred lice pravde. Tek tada će satisfakcija prema žrtvama zločina biti potpuna – smatra J. Đakić. (www.icv.hr, bs)

četekovac1

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content