Konferencija „GREENFIELD INVESTICIJE: Kako snovi postaju stvarnost“ – gradonačelnik Ivica Kirin govorit će o realizaciji projekata greenfield ulaganja u Virovitici i iskustvima iz prakse

U petak i subotu, 16. i 17. ožujka, u Medulinu se održava konferencija „GREENFIELD INVESTICIJE: Kako snovi postaju stvarnost“. Greenfield investicije su najpoželjniji, ali i najzahtjevniji oblik ulaganja, a izgradnja potpuno novih kapaciteta donosi snažan rast gospodarskih aktivnosti i nova radna mjesta.

Dvodnevna konferencija će okupiti brojne stručnjake, ministre, župane, gradonačelnike, načelnike, predstavnike respektabilnih hrvatskih i inozemnih institucija, bankare, menadžere, poduzetnike… Među sudionicima konferencije bit će i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji će u petak, 16. ožujka, sudjelovati na panelu „Realizacija projekata greenfield ulaganja – iskustva iz prakse“.

U GRADU VIROVITICI OD 2003. GODINE SKLOPLJENO 50-AK UGOVORA U GREENFIELD ULAGANJA

Inače, u Gradu Virovitici je od 2003. godine, od kada se počelo s osnivanjem i izgradnjom poduzetničkih zona, sklopljeno 50-ak ugovora u greenfield ulaganja u našim poduzetničkim zonama, od kojih je 27 ugovora potpuno završeno. Tu se radi i o investitorima koji su gradili u etapama i proširivali svoje kapacitete u zonama (Brana, Javorović, Viro obuća, Jerbić, Venita, Grafiti becker, Herbea). Ostali su u fazi izgradnje ili ishođenja dozvola.

Organizatori konferencije su poslovni tjednik Lider i Centar za istraživanje i razvoj upravljanja (CIRU), dok je Općina Medulin partner konferencije. Cilj konferencije je prikaz uloge greenfield ulaganja u razvoju hrvatskoga gospodarstva te prijedlog rješenja kako prevladati zapreke i potaknuti novi investicijski ciklus. Također, želi se potaknuti izgradnja mostova između svih relevantnih činitelja, unapređenje institucijskog okvira i poticanje dijaloga kako bi se prevladali problemi i izgradile odgovarajuće strateške smjernice.

Među brojnim istaknutim sudionicima na konferenciji sudjelovat će i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, izaslanik predsjednice RH Marko Jurčić, državni tajnik Ministarstva državne imovine Tomislav Boban, istarski župan Valter Flego, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, načelnik Općine Medulin Goran Buić, predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić, konzultant Davor Štern i mnogi drugi… (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content