Kulturno-umjetnički projekt Arheološkog muzeja u Zagrebu kroz suradnju s Gradskim muzejom Virovitica

Ovog tjedna održano je službeno predstavljanje projekta “Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije / Artefakt + Dizajn = Prototip“ široj javnosti i medijima. Govornici na predstavljanju bili su: Sanjin Mihelić, ravnatelj Arheološkog muzeja u Zagrebu, Anastazija Magaš Mesić, načelnica Sektora za programe i projekte Europske unije pri Ministarstvu kulture, Zorica Babić, voditeljica projekta Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije i Vlatko Čakširan, ravnatelj Gradskog muzeja Sisak. Konferenciji su prisustvovali i suradnici u projektu: ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej i ravnatelj Arheološkog muzeja u Osijeku, Tomislav Hršak.

Radi se o kulturno – umjetničkom projektu s ciljem osnaživanja za tržište rada 84 nezaposlene mlade osobe od 15 do 25 godina.

APD 1

Projekt uključuje kulturnu i umjetničku edukaciju u trajanju od 5 dana u lokalnim muzejima (Arheološki muzej u Zagrebu, Gradski muzej Virovitica, Gradski muzej Sisak, Arheološki muzej Osijek, Muzej vučedolske kulture, Gradski muzej Vukovar) te kreaciju inovativnih prototipova inspiriranih originalnim artefaktima lokalnih muzeja pod vodstvom mentora i razvoj proizvoda pod vodstvom obrtnika. Rezultati će se predstaviti izložbom u svih pet muzeja u Hrvatskoj.

– Gradski muzej Virovitica izuzetno je ponosan što sudjeluje u ovom projektu i zbog umjetničkih praksi, ali i zbog stručnog osposobljavanja mladih ljudi i njihovog usmjeravanja ka djelovanju u kulturi kroz strukovna zanimanja, rekla je ravnateljica Gradskog muzeja Mihaela Kulej.

Vrijednost projekta je 789.294,63 kn, a sufinanciran je iz europskog socijalnog fonda. (www.muzejvirovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content