Nagradni natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu “Hrvatska kakvu želimo”

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje organizira Nagradni natječaj za osnovne škole za dječje literarne i likovne radove na temu „Hrvatska kakvu želimo“. Natječaj se provodi u sklopu procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine i to s ciljem da se učenike i djelatnike osnovnih škola osvijesti o trenutnoj provedbi procesa izrade strategije i indirektno uključi.

Ovaj natječaj  pruža priliku učenicima osnovnih škola izraziti kreativnost pjesmama, sastavcima ili likovnim uradcima s ciljem predstavljanja Hrvatske u kakvoj žele živjeti 2030. godine. Kroz samu izradu radova učenici su upoznati sa tematskim cjelinama koje su ujedno i moguće smjernice za izradu radova: zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi razvoj, promet i mobilnost, sigurnost, hrana i bio-energija, digitalno društvo, turizam i kreativno društvo kao preduvjeti za razvoj i napredak u Hrvatskoj.

U Virovitičko-podravskoj županiji u natječaju sudjeluje 9 osnovnih škola koje su iskazale interes i prijavile svoje sudjelovanje sa ukupno 42 rada.

Natječaj se provodi do kraja ožujka 2018. godine, na školskoj, županijskoj i nacionalnoj razini u 4 kategorije:

  1. likovni radovi učenika od I. do IV. razreda
  2. literarni radovi učenika od I. do IV. razreda
  3. likovni radovi učenika od V. do VIII. razreda
  4. literarni radovi učenika od V. do VIII. razreda

Izabrani radovi će biti poslani Ministarstvu regionalnog razvoja u fondova Europske unije, gdje će biti odabrana tri najbolja rada iz svake kategorije na razini Hrvatske. Po završetku natječaja Ministarstvo će upriličiti svečanu dodjelu nagrada za sve finaliste natječaja, uz izložbu najboljih radova.

Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije – VIDRA uključena je u cijeli proces koordinacije i ocjenjivanja na županijskoj razini. (www.ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content