NESLAVNI REKORDI: U tjedan dana gotovo 300 prometnih prekršaja, pijani i biciklisti i vozači automobila

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je čak 9 prometnih nesreća, od kojih jedna s lako ozlijeđenom osobom i 8 s materijalnom štetom. Dva vozača su uzrokovala prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.

Ukupno su utvrđena 294 prekršaja, od kojih 42 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 36 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 48 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 7 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugo, izvijestila je policija.

Prošlih tjedan dana bio je i u znaku neslavnih rekorda na našim prometnicama.Tako je najveća koncentracija alkohola u organizmu od čak 3,22 g/kg utvrđena kod 38 -godišnjetg biciklista koji je vozio Ulicom ZNG u Virovitici, prošle srijede u kasnim večernjim satima.

Da pijanstvo za volanom više nije rezervirano samo za večernje sate, svjedoči posljednji slučaj u Pitomači. Jučer (nedjelja) u osam sati 67-godišnji biciklist lakše je ozlijeđen nakon što je pao s bicikla, a kojim je upravljao s čak 2,72 promila alkohola u krvi, izvijestila je policija. Nesreća se dogodila u Vinogradskoj ulici gdje je pijani biciklist prvo vrludao po cesti, a zatim i izgubio nadzor nad biciklom te pao na kolnik. Sreća u nesreći je što je zadobio tek lakše tjelesne ozljede te što u tom trenutku nije bilo drugih vozila na cesti.

Jedan od novih neslavnih rekordera na našim prometnicama je 29-godišnji vozač osobnog automobila našičkih registracijskih oznaka. U subotu, 24. ožujka, oko 16 sati, na Trgu F. K. Kuharića u Čačincima vozio je s čak 3,16 promila alkohola u krvi. Za volanom su ga prilikom kontrole brzine kretanja vozila zatekli policijski službenici Policijske postaje Orahovica, nakon čega je završio na liječničkom pregledu i u postaji, budući da je u tom stanju bio prava opasnost i za sebe, ali i sve druge sudionike u prometu. (www.icv.hr, mlo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content