Novi sraz s Meksikom: Vatreni idu po četvrtu prijateljsku pobjedu

Nakon okršaja s Peruancima u Miamiju, koji je pripao Južnoamerikancima rezultatom 2:0, Hrvatska će zaključiti svoje putovanje u Sjedinjene Američke Države utakmicom protiv Meksika u Dallasu.

U pet prijašnjih ogleda s Meksikancima, Vatrenima su pripale sve tri prijateljske utakmice. U listopadu 1992. godine u Zagrebu bilo je 3:0, u lipnju 1999. godine u Seoulu 2:1, a u svibnju prošle godine u Los Angelesu 2:1.

Meksiku su, međutim, pripala oba dvoboja na svjetskim prvenstvima. U Niigati 2002. godine presudio je pogodak Blanca s bijele točke za 1:0, a u Recifeu 2014. godine hrvatske su nade u plasman u drugi krug ugasili Marquez, Guardado i Hernandez. Ivan Perišić je u završnici uspio tek ublažiti poraz (3:1).

U Dallasu će Hrvatska nastupiti bez Luke Modrića, Danijela Subašića, Marija Mandžukića, Ivana Perišića, Marcela Brozovića te Nikole Kalinića, a izbornik Zlatko Dalić naglasak će staviti na minutažu mlađim snagama.

Utakmica na stadionu AT&T počinje u 21:00 sat po lokalnom, odnosno 04:00 sati po hrvatskom vremenu, u noći s utorka na srijedu. Stadion je dom NFL momčadi Dallas Cowboys, a u redovnim prigodama može primiti 80.000 gledatelja.

Hrvatska će prije početka Svjetskog prvenstva odigrati još dvije prijateljske utakmice: 3. lipnja protiv Brazila te 8. lipnja protiv Senegala. (hns-cff.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content