Obilježena 28. obljetnica osnivanja i rada HDZ-a Općine Suhopolje

U Hrvatskom domu u Suhopolju održana je svečanost obilježavanja 28. obljetnice osnutka i rada Hrvatske demokratske zajednice ove općine. Uz mnogobrojno članstvo te domaćine na čelu s predsjednikom Općinskog odbora HDZ-a Marijana Brleka, dopredsjednika, načelnika Općine Sinišu Horvata te članicu predsjedništva, predsjednicu Općinskog vijeća Zoricu Hegedušić, obljetnici su prisustvovali član predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a, predsjednik Skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, članovi Županijskog odbora HDZ-a, zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, članice Zajednice žena Katarina Zrinski, predsjednici temeljnih ogranaka i susjednih općinskih odbora, načelnici općina s područja Virovitičko podravske županije Marko Ajček (Gradina), Mirko Mališ (Čačinci), Milan Dundović( Mikleuš ), Berislav Androš ( Sopje ) i Hrvoje Miler ( Špišić Bukovica ) te predstavnici društvenog, gospodarskog i javnog života općine Suhopolje.

IMG 1724

Prije same svečanosti kraj spomen obilježja ispred Hrvatskog doma polaganjem vijenca i svijeća odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima i svim preminulim članovima HDZ-a.
-Prvo bih zahvalio utemeljiteljima HDZ-a s područja općine Suhopolje, koji su prije 28 godina imali hrabrosti osnovati stranku, tada zvanu stranku opasnih namjera, a danas najjaču političku stranku, ne samo na području općine već cijele Hrvatske. Zahvaljujem i svim našim biračima, koji su nam omogućili zajedno s našim koalicijskim partnerima da i dalje, kao i svih prethodnih godina budemo obnašatelji vlasti u Općini, koja se svakodnevno razvija – između ostaloga je kazao Marijan Brlek.

IMG 1743

O dosadašnjim realiziranim projektima s ponosom je govorio načelnik Općine Siniša Horvat.
-Završili smo s izgradnjom kanalizacije, projekta vrijednog 60 milijuna kuna, koji je prošao tehnički pregled i spreman za priključak građana. Uz nastavak izgradnje aglomeracija, i dalje radimo na izgradnji ostale komunalne infrastrukture, prekograničnoj suradnji s Mađarima, a za EU fondove imamo spremnih dvadesetak projekata, od kojih je u fazi izvođenja obnova i revitalizacija Dvorca Janković – istakao je Siniša Horvat, zahvaljujući Županiji na svesrdnoj pomoći u razvoju Općine.

IMG 1746

Zamjenik župana Marijo Klement zahvalio je utemeljiteljima stranke te svima koji su na prošlim izborima dali svoj glas HDZ-u da i dalje vodi ovu Općinu.
-Obnova Dvorca Janković uveliko će doprinijeti turističkoj ponudi vašega kraja, a izgradnjom obilaznice prema Slatini boljoj cestovnoj infrastrukturi kakvu zaslužujete – kazao je Marijo Klement dodavši kako će i novi Zakon o popljoprivrednom zemljištu doprinijeti bžem razvoju poljoprivrede.

IMG 1751

Pri kraju svečanosti, koju su svojim nastupima uveličale članice vokalnog ansambla Contessa iz Suhopolja koje su izvele hrvatsku himnu i skladbu „Bog neka čuva moju Hrvatsku“ te Suhopoljski tamburaši obljetnici se stigavši s proslave iz Virovitice pridružio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, predsjednik HVIDR-a RH, saborski zastupnik Josip Đakić.
-Iza vas je 28 godina neumornog rada, kojim ste dokazali kako je općina Suhopolje i dalje neosvojiva tvrđava HDZ-a. Iznjedrili ste i mnoge mlade kadrove, kojima moramo dati svoju potporu jer na njima je budućnost razvoja Općine. Pod vodstvom HDZ-a do sada je mnogo učinjeno, a ono što nam još preostaje je stvoriti blagostanje, stvoriti bogatu Hrvatsku za bogati narod – naglasio je Josip Đakić.

(www.icv.hr,zc)

IMG 1757

[g-gallery gid=”445736″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content