Očekuje se pad vodostaja na području županije, zatvorena je cesta Velika Črešnjevica – Mala Črešnjevica

Na području Virovitičko-podravske županije, izvanredne obrane od poplava su na odvodnom kanalu proff. Bella (vodomjer Bjelkovac), te na području općine Mikleuš (rijeka Voćinska).

Zbog visokog vodostaja, zatvorena je dionica ceste Velika Črešnjevica – Mala Črešnjevica. Osim toga, bila je zatvorena dionica ceste Zokov Gaj – Bokšić na području općine Zdenci, no ona je od ponedjeljka puštena u promet.

Istodobno, prema podacima sa službene internetske stranice Hrvatskih voda (www.voda.hr), vodostaji na području Županijskog kanala u Rušanima i potoku Vojlovica kod Čačinaca, imaju redovno stanje obrane o poplava jer je vodostaj značajno smanjen u odnosu na nedjelju.

To se moglo doznati na sastanku virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Marija Klementa s pročelnikom Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Virovitica, Josipom Jobom.

S obzirom na to da se u idućih nekoliko dana ne očekuju značajnije oborine, može se očekivati pad vodostaja na području Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content