Općina Špišić Bukovica s ciljem poboljšanja kvalitete življenja stanovništva prijavila dva nova projekta

Općina Špišić Bukovica danas je na Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini prijavila dva projekta, „Kupnja Led uličnih svjetiljki za rekonstrukciju javne rasvjete u naselju Vukosavljevica“ i „Uređenje pješačkih površina na grobljima u naseljima Okrugljača i Rogovac“.

Cilj projekta „Kupnja Led uličnih svjetiljki za rekonstrukciju javne rasvjete u naselju Vukosavljevica“ je zamjena postojećih uličnih lampi s novim energetski efikasnijim LED žaruljama u naselju Vukosavljevica koje troše 70 posto manje struje za osvjetljavanje javnih površina. Zamjenom postojećih tijela javne rasvjete s novom LED rasvjetom, poboljšala bi se komunalna infrastruktura u naselju Vukosavljevica, kvaliteta življenja stanovništva i dugoročno smanjili troškovi javne rasvjete Općini Špišić Bukovica. Vrijeme provedbe je 2018. godina, ukupna vrijednost projekta je 254.265 kuna. Planirana struktura financiranja u 2018. godini je 50.853 kune Jedinica lokalne samouprave te 203.412 kuna Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.

Uređenjem pješačkih površina na mjesnim grobljima omogućit će se nesmetani pješački promet, sakupljanje otpada i kvalitetnije obavljanje komunalnih usluga na grobljima. Uređenje uključuje prostorno i funkcionalno uklapanje pješačkih staza u postojeća groblja, prostorno i funkcionalno rješenje smještaja kontejnera za sakupljanje komunalnog otpada, kao i ograđivanje istih te izrada proširenja ispred mrtvačnica. Vrijeme provedbe je 2018. godina, ukupna vrijednost projekta je 246.977,59 kuna. Planirana struktura financiranja u 2018. godini je 49.395,52 kuna Jedinica lokalne samouprave te 197.728,07 kuna Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.

(www.icv.hr, žđ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content