Orahovački kuhari pripremaju Zlatni Orah i Večer dalmatinske kuhinje

Udruga kuhara grada Orahovice održala je svoju redovnu, godišnju, izvještajnu skupštinu. Predsjednik udruge Dražen Šafar kroz izvješće o radu iznio je niz odrađenih aktivnosti u kojima su orahovački kuhari po cijeloj Hrvatskoj te inozemstvu promovirali gastronomiju, kulturu i turizma Virovitičko-podravske županije i grada Orahovice. Šafar je posebno istaknuo i pohvalio sjajnu članicu udruge, slastičarku Sandru Jadek koja je u proteklom razdoblju osvojila niz odličja na najjačem slastičarskom natjecanja u Hrvatskoj, Interslastu te Hrvatskom kuharskom kupu. U sklopu programa rada za tekuću 2018. godinu, Šafar je najavio organizaciju nekoliko zanimljivih, gastronomskih manifestacija:

– Pred nama je više nego aktivan period. Ponajprije moramo pronaći termin za odgođeno 4. Međunarodno natjecanje slastičara ”Zlatni orah” što će biti odrađeno na našem prvom slijedećem, sastanku. U planu je organizacija Večeri dalmatinske kuhinje, radionice kulinarske umjetnosti za učenike strukovnih škola, nekoliko humanitarnih akcija, a redovno ćemo sudjelovati na državnim natjecanjima po ingerencijom HKS-a te u skladu mogućnosti na gradskim i županijskim događanjima. – rekao je Šafar. (www.icv.hr, vg)