U Orahovici održano natjecanje u sanjkanju

Sjetit će se oni nešto stariji pravih zimskih dana u Orahovici i nezaboravnih sanjkaških i skijaških utrka niz brdo Albus iznad samog središta Orahovice kada se stotine djece i odraslih spuštalo na svemu što je našlo, veselilo se i svi su naravno pobijedili. Nastavljena je tradicija sanjkanja u Orahovici potom na orahovačkom Jezeru u organizaciji Turističke zajednice, a nakon nekoliko godina stanke, Grad Orahovica i Turistička zajednica te Red vitezova Ružice grada ove su godine ponovno organiziralo sanjkaško natjecanje u samom središtu grada. Staza je bila pripremljena na malom brdašcu iznad središnjeg trga na kojem je bio cilj, a natjecalo se preko 50 djece i odraslih.

Natjecanje je otvorila orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin:
-Hvala svojoj djeci, roditeljima, baka i djedovima što su došli u središte grada da svi skupa iskoristimo još malo ovaj snijeg i dobro se zabavimo. Svi koji sudjeluju danas su pobjednici i moram se zahvaliti Redu vitezova Ružice grada koji su uložili maksimalan trudu u cijeloj organizaciji natjecanja. – rekla je Petin.

0403sanjkanje7

Natjecalo se u pet kategorija i to spuštanje na vrećama, djeca pojedinačno na sanjkama te odrasli pojedinačno i mješoviti parovi djece i odraslih. Natjecalo se u paralelnoj utrci bez mjerenja vremena, bilo je tu padova, preokretanja, vožnje u krug, no sve je završilo s osmijehom. Na kraju u spuštanju na vrećama, najbrži je bio Patrik Špalj, drugo mjesto pripalo je Srđanu Jovanoviću, a treće Ivanu Fofonjki. U pojedinačnoj dječjoj utrci na sanjkama, najbrži i najspretniji bio je Vito Lukić, druga je bila Lara Petin dok je broncu oko vrata stavila Buga Pavličić. Uslijedila je potom utrka odraslih pojedinačno, u kojoj je slavio Dalibor Fofonjka ispred Stipe Barića, dok je treći bio Darko Bušljeta. Na kraju, najzanimljivija utrka mješovitih parova donijela je najveću atrakciju. Bilo je tu sjajnih utrka i neizvjesnih završnica, a na kraju su slavili otac i sin Ivan i Marko Belobradić, drugo mjesto pripalo je dječjem dvojcu Lara Petin-Vito Lukić dok j treće mjesto pripalo ocu i sinu Miroslavu i Duji Jockovu:
-Kada smo čuli za organizaciju ove utrke sin i ja smo odmah odlučili doći. Naravno, želja nam je bila dobro se zabaviti i uživati na snijegu, a moram priznati i sam sam se malo vratio u djetinjstvo. Ispalo je tako da samo i pobijedili i eto sin ne može biti sretniji. – rekeo je Ivan Belobradić.

0403sanjkanje1

10.-godišnja Ramona Puhanić došla je iz Feričanaca na ovu utrku u orahovicu:
-Došla sam s bakom, djedom i tetkom jer jako volim sanjkanje. Na kraju sam bila četvrta, ali nema veze, a još sam se i poslije utrka spuštala iu bilo je stvarno super. – kaže Ramona. U svakom slučaju, unatoč niskim temperaturama, bilo je živo i veselo u središtu Orahovice, a organizator se pobrinuo za nagrade najboljima te počastio sve nazočne toplim čajem i kuhanim vinom.

(www.icv.hr, vg)
[g-gallery gid=”445133″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content