Pobjedom nad Labradom košarkaši Virovitice do trećeg mjesta na kraju sezone

U zaostaloj utakmici 13. kola virovitički košarkaši su bili bolji od gostiju iz Zagreba, košarkaša Labrade, rezultatom 98:84. Ovom pobjedom košarkaši Virovitice došli su na omjer od 6 pobjeda i 6 poraza te svoju povratničku seniorsku sezonu završili na trećem mjestu.

Sam početak utakmice nagovijestio je da će biti ovo odlična utakmica za gledatelje koji je bilo 100-tinjak na tribinama sportske dvorane osnovne škole Ivane Brlić Mažutanić. Iako su domaći košarkaši imali rano vodstvo od 10 koševa prednosti (17:7), gosti odličnom šuterskom realizacijom dolaze na samo koš zaostatka u prvoj četvrtini.

Rezultatsku prednost domaći košarkaši ostvarili su tijekom sljedeće dvije četvrtine, +8 koševa u drugoj, te +4 koša u trećoj četvrtini, što se na kraju pokazuje dovoljno za upisivanje nova dva boda i slavlje trećeg mjesta košarkaša Virovitice. Završetak utakmice obilježila je i ozljeda kapetana Nenada Vajagića koji je u borbi za loptu zaradio puknuće arkade.

Uz odličnu šutersku večer gostujućih košarkaša domaće je predvodio s čak osam pogođenih trica Marin Ferenčević koji se na kraju zaustavio na brojci 38 koševa, odlično ga je pratio Vatroslav Golub s 20 koševa te standardni Zvonimir Petrović s 11 i Antonio Pavlović s 10 koševa. Ovom utakmicom seniori završavaju svoju sezonu iza košarkaša Međimurja i košarkaša Bjelovara u Drugoj muškoj ligi sjever.

KK Virovitica – KK Labrada 98:84 (25:23; 26:18; 25:21; 22:22)

Za Viroviticu su igrali: Golub V. 20 , Bobanac J. 0, Petrović S. 2, Ferenčević M. 38, Vajagić N. 8, Petrović M. 0, Cah D. 4, Pavlović A. 10, Denić T. 0, Pocrnić D. 5, Sabo D. 0, Petrović Z. 11. (www.icv.hr, mš, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content