Počast Josipu Joviću odalo i izaslanstvo Koordinacije braniteljskih udruga Virovitice

Na mjestu pogibije hrvatskog policajca Josipa Jovića na Plitvicama, u subotu 31. ožujka održan je komemorativni skup ovom hrabrom hrvatskom policajcu koji je prije 27 godina poginuo u akciji oslobađanja okupiranog dijela teritorija Republike Hrvatske od snaga velikosrpske agresije.

Akcija na Plitvicama 31. ožujka 1991. bila je odgovor hrvatske policije na zauzimanje Nacionalnog parka Plitvice i blokiranje državne ceste D1 koja je spajala sjever i jug zemlje. Snage Ministarstva unutarnjih poslova RH krenule su tog dana u ranim jutarnjim satima glavnom prometnicom prema hotelu Jezero gdje su njihova vozila iz zasjede napali pobunjeni Srbi. Pritom je poginuo 22-godišnji Josip Jović, pripadnik Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje, a devet je policajaca ranjeno. Sukob je trajao nekoliko sati, a pobunjenici su bili prisiljeni na povlačenje.

Počast Josipu Joviću uz izaslanstva državnog vrha, odala su i brojna izaslanstva iz cijele Hrvatske, a među njima i izaslanstvo Koordinacije braniteljskih udruga grada Virovitice. (www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content