Na području Virovitičko-podravske županije trenutno se provode 152 projekta vrijednih 658 milijuna kuna

Na sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, govorio je virovitičko-podravski župan, koji je u sklopu aktualnog sata, govorio o nedavno održanoj sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja je održana u Virovitici. U prigodi obraćanju skupštinarima, župan Andrović je između ostalog kazao.

– Na području Virovitičko-podravske županije, trenutno se provode 152 projekta vrijednih 658 milijuna kuna. Od posljednje sjednice Savjeta u Slavonskom Brodu, našoj županiji je odobreno 24 projekta, vrijednih gotovo 19 milijuna kuna. Osim toga, u tom razdoblju, uz veliki angažman naše razvojne agencije VIDRA, prijavljena su 32 nova projekta, uglavnom vezana za energetsku učinkovitost. Zbog novog zakona, ojačani su fiskalni kapaciteti lokalne i regionalne samouprave, i to ne samo u našoj, već svim ostalim slavonskim županijama. Promjenom Zakona od poreza na dohodak, došlo je do porasta prihoda Lokalne i regionalne samouprave. Sva ta sredstava olakšat će im funkcioniranje. Zbog toga, više ćemo ulagati u razvoj gospodarstva, poduzetništva, poljoprivrede, zdravstva, obrazovanja… Govorilo se i o budućim povoljnijim kreditnim linijama i za razvoj gospodarstva i posebno poljoprivrede uz olakšice poduzetnicima koji će se javljati s područja Slavonije.

Bilo je govora i o novim sustavima navodnjavanja, gdje Virovitičko-podravska županija, uz skorašnju gradnju dva nova sustava, Đolta i Novi Gradac, planira i nova dva sustava, Kapinci – Vaška druga faza i sustav navodnjavanja Lukač, nakon čega ćemo biti lideri po navodnjavanju u Hrvatskoj. Dobili smo i punu podršku kako predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića tako i resornog ministra prometa Olega Butkovića, za boljom prometnom povezanošću naše županije prema Zagrebu uz buduću brzu cestu. Ta brza cesta je u prioritetima i Ministarstva gospodarstva i Ministarstva prometa i vjerujem kako ćemo u iduće dvije godine dobiti građevinsku dozvolu i krenuti u završnicu tog velikog projekta koji će Virovitičko-podravsku županiji značiti razvoj gospodarstva i stvaranje novih radnih mjesta. Na sjednici savjeta između ostalog podcrtao sam i kako je važno ići u poreznu reformu kako bi se olakšalo poslovanje poduzetnicima na području Slavonije, kao i da bi trebalo povećati plaće u Slavoniji – rekao je između ostalog Igor Andrović. (www.vpz.hr, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content