Pojačana kontrola prometa tijekom Uskrsnih blagdana

Uoči i tijekom uskršnjih blagdana očekujemo povećanu frekvenciju prometa na svim prometnim pravcima na području ove policijske uprave, pa stoga pozivamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa kao i na povećani oprez u prometu.

Posebno želimo naglasiti da će policija uoči i tijekom blagdana uz pojačanu nazočnost na prometnicama i planiranu provedbu mjera prevencije poduzimati i represivne mjere prema onim vozačima koji će grubim kršenjem prometnih propisa ugrožavati vlastitu sigurnost kao i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Sankcionirati ćemo posebno prekršaje koje nazivamo 4 ubojice u prometu, a to su upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilima nepropisnom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, kao i pasivnim elementima sigurnosti nekorištenje sigurnosnog pojasa ( od strane vozača, kao i putnika na prednjim i zadnjim sjedalima), zatim nekorištenje zaštitne kacige prilikom upravljanja mopedima i motociklima, kao i ostala gruba nepoštivanja prometnih propisa koja se dovode u vezu sa uzrokovanjem prometnih nesreća. Svim sudionicima u prometu želimo ugodnu vožnju i sretan put. (policija.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content