Povijesna utakmica i pobjeda virovitičkih košarkašica do 9 godina

Subota 10. ožujka sigurno će biti posebnim slovima upisana u povijest virovitičke košarke. Naime po prvi puta u povijesti odigrana je jedna utakmica djevojčica do 9 godina starosti iako se vjerojatno radi i o prvoj takvoj utakmici ženskih selekcija u Hrvatskoj. U Koprivnici su snage odmjerile ekipe ŽKK Koprivnica i ŽKK Virovitica. U utakmici koja je dokazala velik talent oba sastava nešto bolje su se snašle Virovitičanke i na kraju slavile rezultatom 30:21. Sve djevojke su dale doprinos velikoj prvoj pobjedi Virovitičanki koje su u nastavku u potpunosti slomile otpor borbenih domaćih košarkašica.

Odlična je bila Nika Gverić koja je postigla čak 16 koševa, a uz bok ju je pratila Alisa Lovreković sa 7 postignutih koševa. U strijelce su se upisale i Petra Brajković sa 4, Margareta Cenger sa 2 te Monika Požežeanac Sabolić koja je postigla 1 koš. U skoku su dominirale Nikolina Hetzel, Mia Milković i Dorotea Blažičević. Nekoliko ključnih lopti oduzele su Lucija Petras, Nika Miljak, Ema Kovačević i Petra Grbac dok su svoj doprinos u obrani dale i Lucija Kovačević i Tessa Luna Keserica dokazavši da se u budućnosti na njih treba ozbiljno računati, a rezultat bi možda bio još i bolji da je nastupila bolesna Mia Jerbić.

ŽKK Virovitica: Petra Grbac, Lucija Kovačević, Tessa Luna Keserica, Lucija Petras, Ema Kovačević, Mia Milković, Nika Miljak, Nika Gverić 16, Dorotea Blažičević, Petra Brajković 4, Monika Požežnac Sabolić 1, Margareta Cenger 2, Nikolina Hetzel, Alisa Lovreković 7. (www.icv.hr, rf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content