Predstavnici Općine Jajce u Virovitici – mogućnosti suradnje u kulturi i sportu

U posjetu Gradu Virovitici boravili su u četvrtak, 22. ožujka, predstavnici Općine Jajce na čelu s predsjednikom Općinskog vijeća Ivom Šimunovićem. Tom prilikom u Gradskoj upravi održan je sastanak sa zamjenicom gradonačelnika Vlastom Honjek – Golinac i suradnicima te predstavnicima Razvojne agencije VTA, Turističke zajednice grada, Gradskog muzeja, Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica te virovitičkog Kazališta.

IMG 8401

Govorilo se o suradnji u području kulture pri čemu je dogovaran posjet Kazališta Virovitica Jajcu, odnosno gostovanje s predstavom za djecu školskog uzrasta. Također, riječi je bilo i o suradnji Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica s Javnom ustanovom Dom kulture Jajce te mogućnostima razmjene knjiga. Predstavnicima prijateljskog Grada predstavljen je i rad Sportske zajednice grada Virovitice, a s ciljem razmjene primjera dobre prakse pošto je u Jajcu osnova Javna ustanova za sport i rekreaciju.

IMG 8424

Po završetku sastanka gosti iz Jajca su u pratnji domaćina obišli tvrtku Flora VTC gdje je direktor tvrtke Željko Iharoš govorio o edukaciji građana o načinu postupanja s otpadom iz kućanstva, to jest s načinom razvrstavanja i odvojenog sakupljanja, kao i planiranim investicijama među kojima je najznačajnija Centar za reciklažu otpada.

IMG 8430

Osim toga, obišli su i Gradsku knjižnicu i čitaonicu Virovitica koja je u samom vrhu kulturnih događanja u gradu i nudi sadržaje za sve uzraste. S radom knjižnice, kao i građom kojom raspolaže, upoznao ih je Hrvoje Belobrk, informator stručno-znanstvenog odjela. Posjet je završio obilaskom virovitičkog Kazališta gdje im je o repertoaru, ali manifestaciji koja Viroviticu svrstava među središta kulture u RH – VIRKAS-u, govorio Ivan Borbaš. (virovitica.hr)

IMG 8449

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content