Prva grupa vatrogasaca osposobljena za rad na vodi

Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije po prvi puta provodi specijalnost “Radovi na vodi”. Edukacija se provoditi u nekoliko grupa zbog velikog broja zainteresiranih vatrogasaca. Prva grupa počela je osposobljavanje već ovaj vikend unatoč lošim vremenskim uvjetima.

Teorijski dio proveden je u subotu, 17. ožujka, u prostorima JVP grada Slatine, a praktični u nedjelju, 18. ožujka, na slatinskom jezeru Javorica. Organizator usavršavanja je Vatrogasna zajednica VPŽ u suradnji s Vatrogasnom školom iz Zagreba.

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Venus objasnio je kako se ovo usavršavanje provodi zbog mogućih intervencija u slučaju poplava, te da se sastoji od veslanja, okretanja s čamcem i rada sa štapovima za mjerenje dubine i pogurivanje tzv. čakljama, jer se u slučajevima poplava ne može na svim mjestima raditi čamcem s motorom zbog niske vode i raznih prepreka.

Vatrogasci 18.3.2018 026

– Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije po prvi puta je organizirala usavršavanje vatrogasaca za “Radove na vodi”. Imamo puno zainteresiranih za ovo usavršavanje pošto to još nismo radili, a u jednoj grupi ne možemo imati više od dvadeset pet polaznika, tako da je ovaj vikend na usavršavanju sudjelovalo prvih dvadeset pet polaznika, a drugi će vikend drugih dvadeset pet, sveukupno pedeset vatrogasaca s područja županije. Usavršavanje ćemo nastaviti u jesenskom periodu zbog velikog interesa. Ove godine smo odradili i druga usavršavanja, usavršavanje za bolničare na aparatima za dišne organe i za veziste. Usavršavanja je do sada ukupno prošlo oko dvjesto vatrogasaca iz dobrovoljnih vatrogasnih društava sa naše županije na raznim specijalnostima – rekao je vatrogasni zapovjednik Stjepan Venus.

U prvoj grupi na osposobljavanju “Radovi na vodi” sudjelovali su: VZO Suhopolje (Dumenčić, M.Solar, Validžić), VZO Pitomača (Jantol, Kovač, Dudašić, Abramović, Kajzer, Hrvoić), VZG Slatina (Vanjhal, Podboj, Tomić), VZO Lukač (Juras, Baždar, Igračić + 2 vatrogasca iz DVD Dugo Selo Lukačko), VZO Gradina (Ivšić, Golubić, Kaladić, Milovanović), DVD Čačinci (Ileš, Sodar, Behin, Šporčić). (ADF)

[g-gallery gid=”446904″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content