Prvi u Hrvatskoj – radnim ručkom u Otrovancu promovirani domaći proizvodi i Program ruralnog razvoja

Na seoskom imanju „Zlatni klas“ u Otrovancu danas, u ponedjeljak, započela je manifestacija pod nazivom „Naše domaće, sada i ubuduće“ gdje su promovirani poljoprivredni proizvodi s područja Virovitičko-podravske županije te novosti u Programu ruralnog razvoja. Radi se o radnom ručku s ministrom Tolušićem u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske poljoprivredne agencija i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, na kojemu su uz poljoprivrednike, obiteljske gospodarstvenike i obrtnike sudjelovali i saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, župan sa suradnicima, gradonačelnici Ivica Kirin i Denis Ostrošić sa suradnicima te načelnici s područja naše županije, kao i brojni drugi uvaženi gosti. Tom prilikom ministar Tomislav Tolušić pozdravio je sve prisutne te naglasio važnost jedne ovakve manifestacije. – Ako želimo imati naše domaće i sada i ubuduće, kao što kaže i sam naziv, moramo svi zajedno učiniti sve što možemo da proizvodnja i prodaja proizvoda u cijeloj Hrvatskoj ide u boljem i kvalitetnijem smjeru te da prepoznajemo kako treba raditi da bi se to uspjelo – istaknuo je ministar T. Tolušić.

IMG 1728 Medium

Domaćin, virovitičko-podravski župan Igor Andrović pozvao je poljoprivrednike da se prijave na projekte iz mjere ruralnog razvoja u što većem broju. – Uz ručak i druženje ovom prilikom održane su i edukativne radionice iz mjere ruralnog razvoja, a tim povodom pozivam sve da se jave i u našu Razvojnu agenciju Vidra kako bi ti projekti bili što uspješniji i kako bi što više proizvođača iz naše županije prošlo natječaje – istaknuo je župan I. Andrović.

IMG 1734 Medium

Ispred Hrvatske poljoprivredne agencije, institucije koja dodjeljuje pravo na korištenje oznaka koje su potvrda pridržavanja svega što propisuju neobvezni sustavi označavanja, prisutnima se obratio ravnatelj Zdravko Barać. – Što znače ovakve promotivne kampanje najbolje govori podatak da smo tijekom 2017. godine zahvaljujući Doručku s hrvatskih farmi gotovo na svim neobveznim sustavima označavanja podigli razinu označenih proizvoda u prosjeku za 30 posto te smo dobili oko 30 posto novih korisnika – naglasio je ravnatelj Z. Barać.

IMG 1768 Fotor

Na radionicama za poljoprivrednike koje je u sklopu manifestacije održala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, između ostalog, predstavljeni su pokazatelji za Virovitičko-podravsku županiju, novi način i sustav obrade, kao i najčešće pogreške koje se događaju u podnošenju zahtjeva za potporu koji je Agencija uočila tijekom obrade. – Kada pričamo o Slavoniji onda je tu s obzirom na broj stanovnika i površinu najuspješnija Osječko-baranjska županija, ali Virovitičko-podravska županija prema pokazateljima je među uspješnijim županijama – istaknula je ravnateljica Agencije Matilda Copić.

(www.icv.hr, žđ)

[g-gallery gid=”445286″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content