Prvi Memorijalni ultramaraton ”Od velikog do malog Vukovara” 23. ožujka

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske održat će se od 23. ožujka do 25. ožujka prvi Memorijalni ultramaraton od Vukovara do Sunje u dužini od 330 km pod nazivom “Od velikog do malog Vukovara”.

Organizatori ultramaratona su:

  • Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”
  • Udruga maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru”
  • Udruga branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije
  • Sportsko rekreacijski klub ”Baraber”, Belišće
  • Rekreativci grada Našica

Start memorijalnog ultramaratona je u petak 23. ožujka u 21.00 ispred Križa na ušću Vuke u Dunav, a cilj na Mjesnom groblju u Sunji 25. ožujka u 12.00 sati.

Na ovom ultramaratonu sudjelovati će 50 trkača, i to iz:Vukovara, Osijeka, Josipovca, Antunovca, Belišća, Našica, Orahovice, Slatine, Virovitice, Kutine, Volodera, Gornje Gračenice, Siska i Sunje.

Svoju biciklističku rutu od Vukovara do Sunje, u dvije dionice, odvesti će virovitički biciklist Tomislav Kolec čiji korijeni po ocu potječu iz Sunje.

Tijekom trajanja ultramaratona maratoncima će se priključiti na određenim dionicama i pojedinci, rekreativci, te članovi raznih trkaćih i biciklističkih udruga.

U Slatini će tako jednu dionicu istčat članovi udruge Motiv predvođeni s predsjednicom udruge, a u Suhopolju će sudionike ovog ultramaratona dočekati virovitički rekreativci koji će također istrčati jednu dionicu. U Kutini i Sisku trkačima će se priključiti biciklisti koji će ih dopratiti do krajnjeg cilja. Ovaj ultramaraton nije natjecateljskog tipa već se trči na tzv.”štafetni “način gdje se grupe trkača naizmjenično izmjenjuju na svakih 10 km od starta do krajnjeg cilja.

Podršku ovom događaju dali su, osim predsjednice Republike, Županije virovitičko-podravska, Sisačko-moslavačka županija, gradovi Vukovar, Sunja, Belišće, Našice, Orahovica, Slatina, Virovitica, Grubišno Polje, te Općina Nova Bukovica, kao i mnogobrojni sponzori, policijske uprave, sindikati MUP-a, DVD-i, Športska zajednica VPŽ i braniteljske udruge predvođene udrugom HVIDR-a uvijek aktivnim i spremnim pomoći trkačima ZUiČ HVIDR-a VPŽ, HVDR.a Našice, HVIDR-a Virovitica, HVIDR-a Grubišno Polje i HVIDR-a Slatina. Svi oni će dočekati sudionike memorijalnog ultramaratona u svojim mjestima, te odati počast paljenjem svijeća poginulim hrvatskim braniteljima ispred spomen obilježja.

Cilj ovog ultramaratona je spojiti dva stradalnička mjesta u Domovinskom ratu, dva grada heroja Vukovar i Sunju.

Simbolično svijetlo sudionici ovog događaja u obliku velike svijeće upaljene na startu u Vukovaru donjeti će u Sunju i tako donijeti odgovor na pismo “Piše Sunja Vukovaru”, legendarnog hrvatskog glumca i branitelja Sunje Svena Laste upućenog 1991. godine Vukovaru i vukovarskim braniteljima.

Organizatori se nadaju da će ovaj memorijalni ultramaraton postati tradicionalan, te spojiti Vukovar i Sunju kao i ostala mjesta i braniteljske udruge kojima svima je isti cilj: “Ne smijemo zaboravi niti jednog poginulog hrvatskog branitelja koji je svoj život dao za Hrvatsku, kao niti jedan dan iz slavne povijesti Domovinskog rata i stvaranja naše neovisne i suverene Republike Hrvatske”! (www.icv.hr, DF; Glasnici istine)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content