Sjajni orahovački srednjoškolci nižu uspjehe na županijskim i državnim natjecanjima

Orahovačka Srednja škola ”Stjepan Ivšić” dugi niz godina je poznata po sjajnim učenicima, osvajačima niza županijskih, a često i državnih natjecanja. Niti ova godina nije protekla bez mnoštva vrhunskih rezultata. Tako je Manuela Ponjavić učenica trećeg razreda gimnazije nastupila na državnom susretu LiDraNo 2018., Borna Katić iz drugog gimnazijskog razreda osvojio je 1. županijsko mjesto iz kemije te drugo iz geografije, Patrik Rister također drugi razred, osvojio je drugo mjesto iz Hrvatskog jezika te uz Marka Margetića i Tamaru Dakić drugo mjesto iz latinskog jezika. Marko Bušljeta učenik trećeg razreda osvojio je treće iz mjesto iz Matematike, Filip Ćosić drugo iz Njemačkog jezika, a Franko Perković i Petra Bošnjak drugo iz Engleskog jezika.

Sjajna je bila i maturantica Ines Milak, s drugim mjesto iz povijesti te zajedno sa Josipom Jambrešić, Marinom Halgaš i Bornom Katićem 3. mjesto na biskupijskom natjecanju iz Vjeronauka. Marko Margetić i Petra Bošnjak iz drugog, Barbara Vrekić i Magdalena Borić i Julija Ivanković iz trećeg te Karla Dorkić i Tomislav Abičić iz četvrtog razreda zapaženo su nastupili su na državnoj Smotri simuliranih suđenja. Jelena Zubak osvojila je prvo, a Marko Margetić drugo mjesto na županijskom natjecanju iz biologije dok je maturantica Matea Zidar osvojila je drugo mjesto iz Kemije. Karla Dorkić, Maja Halgaš, Borna Katić i Manuela Ponjavić sudjelovali su na Državnoj Smotri hrvatskoga školskog filma, a košarkašice su županijske prvakinje čime su se plasirale na državnu poluzavršnicu:

– Ovo su sjajni rezultati i čestitam svim učenicima i njihovim mentorima. Još uvijek ne znamo potpune rezultate iz drugih sportskih natjecanja, a naravno čekamo i odluke iz drugih predmeta hoće li netko od naših učenika na državno natjecanje. U svakom slučaju, ovo je još jedna sjajna godina i ponosni što imamo ovakvo odlične učenike i mentore – rekao je ravnatelj orahovačke srednje škole Zorislav Milković..

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content