Stjepan Sobol iz PŠ Miljevci osvojio 1. nagradu Hrvatskih voda

Stjepan Sobol, učenik 3. razreda Područne škole Miljevci, pri Osnovnoj školi Vladimir Nazor Nova Bukovica, svojim je sloganom osvojio prvu nagradu na natječaju Hrvatskih voda “Najmlađi za vode Hrvatske!”.

Na natječaj je pristigao 121 rad u nekoliko kategorija. Stjepan je sudjelovao u kategoriji slogan-pjesmica zajedno s još 44 učenička rada iz cijele Hrvatske. Svoju nagradu Stjepan će preuzeti na svečanoj dodjeli u Kopačkom ritu 22. ožujka.

– Hrvatske vode tradicionalno nagrađuju najbolje radove bogatim edukativnim kompletima i materijalom povodom Svjetskog dana voda. Ovogodišnji program i dodjele nagrada željeli smo vezati uz močvarna područja koja čovjeku pružaju razne usluge u smislu očuvanja voda, pročišćavanja voda, obrane od poplava, bioraznolikosti, obnavljanja zaliha podzemnih voda, zadržavanja voda i sedimenta, rekreacije i ublažavanja klimatskih promjena. Ovo su i glavne poruke Svjetskog dana voda 2018. s temom ”Priroda za vodu” i sloganom ”Odgovor je u prirodi”, kojim se apelira na svijest ljudi, pozivajući sve nas na pronalaženje rješenja u prirodi, koja mogu riješiti mnoge od vodnih izazova – rekli su iz Hrvatskih voda. (AF; OŠ V. Nazor N. Bukovica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content