SVJETSKI METEOROLOŠKI DAN „Planet nam je osuđen na topliju budućnost“

Ogranak Matice hrvatske u Virovitici u povodu Svjetskog meteorološkog dana sinoć je (petak) u Gradskoj knjižnici i čitaonici organizirao predavanje na temu „Aktualne klimatske promjene i olujna nevremena“ koje je održao dr.sc. Branko Grisogono, redoviti profesor na Geofizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

klima1
-Dugoročne klimatske promjene koje nastaju uslijed emisija stakleničkih plinova osudile su naš planet na ‘topliju’ budućnost u kojoj možemo očekivati više ekstremnih vremenskih događaja i vodnih šokova, a za sve je uzrok čovjek – zaključak je atmosferskog fizičara, dr. sc. Branka Grisogona.

klima2

Rođeni Virovitičanin, koji je živio u Suhopolju, diplomirao i magistrirao na Geofizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, doktorirao u Americi i Švedskoj, objavio je više od 70 međunarodno recenziranih članaka, uglavnom o atmosferskim graničnim slojevima, uzgonskim valovima te o obalnoj i planinskoj meteorologiji i klimatologiji.
(www.icv.hr, zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content