U rodnoj kući Petra Preradovića održan koncert povodom njegova 200. rođendana

U prepunoj rodnoj kući Petra Preradovića u Grabrovnici održan je koncert povodom 200. rođendana ovog velikog pjesnika, gdje su nastupili glazbeni sastav Gorbonuk ( Kloštar Podravski), SLAVIS (Slatina), HPGD Sloga Pitomača i The Fusion Pitomača. Posjetitelji su mogli čuti pjesme Petra Preradovića, Drage Britvića te obrade strane i hrvatske popularne glazbe. Koncertu su nazočili i Načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, Saborska zastupnica Vesna Bedeković, koja je ujedno i održala kratak govor o pjesnikovom rođendanu te obnovi Muzeja koja će započeti ove godine, Ravnatelj Centra za kulturu Rajko Stilinović, i dr.

Svi posjetitelji su nakon programa imali priliku kušati slatke i slane delicije Udruge žena “Guščarice” Grabrovnica te posjetiti njihovu izložbu ručnih radova, dekoracija za Uskrs te suvenira spomenutog pjesnika. Program je vodila Ines Giba Jambrišak.

Organizatorica koncerta u suradnji s Centrom za kulturu “Drago Britvić” je Voditeljica PŠ Dr.Marijana Jergovića Pitomača i ujedno predsjednica Udruge žena “Guščarice” Grabrovnica Željka Bančić.
(www.icv.hr, žb)
[g-gallery gid=”446927″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content