U Sopju predstavljene mogućnosti suradnje oko otkupa poljoprivredne proizvodnje korisnika sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška

U prostorima Općine Sopje, održan je radni sastanak s krajnjim budućim i potencijalnim korisnicima sustava navodnjavanja Kapinci-Vaška, na kojem su bili pozvani i predstavnici tvrtki koje se bave preradom, otkupom i organizacijom proizvodnje (Podravka, Brana), predstavnici banaka (ZABA i Croatia banka), predstavnici tvrtki koji se bave trgovinom poljoprivrednom mehanizacijom (Agro PMD), te predstavnici VIDRA-e (Neda Martić) koja je predstavila mogućnosti povlačenja sredstava putem mjera ruralnog razvoja.

IMG 8648

Predstavljene su mogućnosti suradnje oko otkupa poljoprivredne proizvodnje, a govorilo se i o kupovini opreme za navodnjavanje, mogućnostima kreditiranja i financijskih potpora. Predstavnik Podravke je pritom govorio i o izgradnji buduće tvornice za sušeno povrće u našoj županiji. Cilj ovog sastanka na kojem je uz načelnika Općine Sopje Berislava Androša, nazočio i v.d. pročelnika za gospodarstva, poljoprivredu i europske fondove, Dario Ripli, bilo je povezivanje proizvođača, otkupljivača, trgovaca mehanizacijom i opremom i banaka radi dogovora oko mogućnosti zajedničke suradnje. (www.vpz.hr)

IMG 8653

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content