U Virovitici je u tijeku 6. Virovitička klavirijada

U organizaciji Klavirskog odjela Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ danas se u Virovitici održava 6. Međužupanijsko natjecanje mladih klavirista “Virovitička klavirijada”. Na početku natjecanja sve je pozdravio ravnatelj virovitičke glazbene škole Damir Mihaljević koji je tom prilikom istaknuo cilj klavirijade. – Cilj naše klavirijade je istaknuti napredovanje škola koje sudjeluju na natjecanju. Svake godine ima sve više kandidata koji su zainteresirani za ovaj popularni instrument koji nije potrebno posebno predstavljati – rekao je ravnatelj D. Mihaljević dodajući da je osim toga, cilj natjecanja i druženje, razmjena znanja i vještina učenika, profesora i svih ostalih koji sudjeluju u ovom projektu. Istaknuo je i veliku podršku od Grada i pročelnika Bjelice te je zahvalio što im omogućuju da rade i sudjeluju u brojnim projektima tijekom godine.

IMG 2145 Small

Klavirijadu je i služeno proglasio otvorenom pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica istaknuvši kvalitetu virovitičke škole. -Izuzetno mi je drago i ponosan sam na našu glazbenu školu koja je izuzetno prepoznata kako u ovoj regiji, tako i na području Republike Hrvatske pa i izvan nje, gdje naši učenici polučuju izvrsne rezultate i pokazuju ono najbolje što grad Virovitica, odnosno naša Glazbena škola može dati – rekao je A. Bjelica, dodajući kako se nada da će uskoro biti realiziran i projekt izgradnje nove glazbene škole s novom koncertnom dvoranom koji će omogućiti glazbenoj školi daljnji napredak i profiliranje na području Republike Hrvatske.

IMG 2153 Small

Na natjecanju sudjeluje 70-ak natjecatelja iz osam glazbenih škola koji se natječu u šest kategorija. Ocjenjivačko povjerenstvo i ove godine čine Jelica Kuzmin, koja je i predsjednica povjerenstva, te Zdravka Tekić Dadić i Svetlana Relić koje će ocjenjivati točnost izvedbe, tehničku vještinu i spremnost natjecanja, muzikalnost i kvaliteta zvuka, fraziranje, poštivanje stilskih obilježja i muzikalnosti te umjetnički dojam izvedbe. (www.icv.hr, žđ)

[g-gallery gid=”448131″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content