Uspješan vikend za virovitički karate

Članovi virovitičkog karate kluba Sara Malčec, Matija Relić i Maja Kozlinger nastupili su proteklog vikenda, u sastavu nacionalne selekcije, u Bratislavi na SLOVAKIA KUPU 2018.

U Petak u disciplini Kata u juniorskom uzrastu Sara Malčec poredala je 4 pobjede i ušla u finale gdje je izgubila od predstavnice Slovačke rezultatom 3:2. Tako je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju.

Matija Relić je u kadetskom uzrastu pobijedio u dva meča, a treći je izgubio, a samim time i pravo za osvajanje jednog od plasmana. U subotu u borbama nastupila je Maja Kozlinger u kadetskom uzrastu do 53 kg. U prvoj borbi izgubila je s 4:2 a tim i pravo daljnjeg nastupa.

slovacka 1

U Nedjelju u Zagrebu održano je seniorsko prvenstvo Hrvatske u karateu za studente. Na njemu je Maks Luka Šenjug bio najuspješniji i osvojio je prvo mjesto i titulu studentskog prvaka Hrvatske u disciplini Kata.

Isti dan održano je i Prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog karate saveza na kojem su nastupili Maks Luka Šenjug i Sara Malčec ali se nisu uspjeli izboriti za značajniji plasman.

Važno je napomenuti da je Luka standardni reprezentativac u kategoriji mlađih seniora dok je Sara Malčec standardna reprezentativka u juniorskom uzrastu.

Maji Kozlinger je ovo bio prvi nastup na poziv kadetskog izbornika, za Nacionalnu selekciju Hrvatske. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content